Karrenmuseum te Essen viert alvast de graanoogst

graanfeest
Het Karrenmuseum in Essen viert zondag 28 juli dat het graan weer van het land gaat. Iedereen is welkom op het gratis toegankelijke Graanfeest en beleeft er op het sfeervolle marktplein hoe onze voorouders nog met de hand zaaiden, oogstten en de granen verwerkten. Niet alleen tot brood, maar natuurlijk ook tot heerlijk frisse pint!
In het bosrijke museumpark van het Karrenmuseum richten vrijwilligers op dit moment een marktplein in dat volledig in het teken staat van het oogsten en verwerken van granen. Bezoekers kunnen er zondagmiddag zien hoe rond 1900 boeren hun graan zaaiden, oogstten en verwerkten. Zo zijn er demonstraties van zaaimachines, pikhaken, dorsmachines en graanmolens. Verder zijn er kraampjes waar bezoekers kunnen proeven van ambachtelijk klaargemaakte graanproducten. Op het zomerterras kan iedereen natuurlijk ook proeven van een van de populairste graanproducten; een smakelijke pint. Om het Graanfeest extra feestelijk te maken is er ook een muzikaal optreden.
Lego-tentoonstelling
Ook voor jonge bezoekers is er tijdens het gratis Graanfeest van alles te beleven. Zo is er een puzzeltocht uitgestippeld en kunnen de kleinsten een ritje op een ezel maken. In de Rietendakschuur is er bovendien een exclusieve tentoonstelling. Lego-liefhebber Bart Michielsen uit Westmalle toont er dan zijn diorama van een Kempens dorp. Op een oppervlakte van bijna 4 vierkante meter heeft hij nauwgezet een levendig dorp nagemaakt met allerlei boerderijen, schuren, werkplaatsen, ambachters en karren. Niet alleen prachtig voor kinderen zelf, wellicht ook voor het kind in de papa’s.
Het Graanfeest is gratis toegankelijk in het Karrenmuseum in Essen en duurt van 13 tot 18 uur. Meer informatie is te vinden op de website www.karrenmuseum.be.
Foto: Karrenmuseum Essen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *