Karrenmuseum sluit succesvolle zomer af met Ambachtendag


Dankzij de hulp van vele vrijwilligers mag het Karrenmuseum in Essen nu al terugblikken op een meer dan geslaagd zomerseizoen. In de maanden juni, juli en augustus verwelkomde het openluchtmuseum inmiddels ruim 7.500 bezoekers. Op zondag 27 augustus organiseert het door de provincie erkende museum met de Ambachtendag het traditionele sluitstuk van zijn zomer. Er zijn dan tientallen demonstraties, volop kindervermaak en een sfeervol terras met live muziek van het Essense duo Jens Laalkens.
Ambachtendag
Het Karrenmuseum beschikt niet alleen over de grootste collectie koetsen, wagens en karren van België en Nederland, maar is ook een kenniscentrum op het gebied van ambachten die zijn verbonden aan deze voertuigen. Daarbij valt te denken aan het maken van wielen, restauratietechnieken, leerbewerking en zeker ook smeden. Tijdens de Ambachtendag op zondag 27 augustus kunnen bezoekers ook kennismaken met ambachten die niet dagelijks in het museum zijn te zien. Dan zijn er onder meer demonstraties van vlasbewerking, stoelen matten, tonnen maken, riet dekken, klompen maken, manden vlechten, glasblazen en netten breien.
Met de Ambachtendag is er voor de kinderen onder meer een zweefmolen, paarden- en ezelritjes, kindergrime, verschillende spelletjes en een demonstratie kantklossen op kindermaat. Natuurlijk kunnen zij net als oudere bezoekers op ons zomerterras genieten van een hapje en drankje en de prachtige live muziek van het toch wel befaamde Essense duo Jens Laalkens.
Praktisch
De Ambachtendag in het Karrenmuseum vindt plaats op zondag 27 augustus tussen 13.00 en 18.00 uur. De toegang bedraagt € 4,- en kinderen t/m 12 jaar zijn gratis welkom. Bezoekers wordt aangeraden in de mate van het mogelijke te voet of met de fiets te komen. Meer informatie is te vinden via www.karrenmuseum.be.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *