Kapelse ijspiste blaast zestien kaarsjes uit


De Kapelse winter wordt dit jaar al voor de 16de keer opgevrolijkt met een ijspiste. Schaatsen kan van vrijdag 7 december tot en met zondag 6 januari 2013 op het Dorpsplein. De ijsbaan is zo’n 650 m² groot. Opnieuw present is de aparte kinderpiste voor zij die hun eerste ‘stapjes’ op het ijs wagen. Die is goed voor 60 m². Er zijn ook weer pinguïns en ijsberen – hulpmiddelen om te leren schaatsen – aanwezig. Acht stuks, meer dan vorig jaar. Die mag je trouwens ook gebruiken op de grote piste. Ook dit keer overheerst het openluchtgevoel, want je glijdt opnieuw onder een luifel met puntdaken. En die maakt de piste 100% overdekt.

Café Glacée
De gezellige winterbar staat ook weer opgesteld langs de ijspiste. In de houten chalet van 150 m² vind je onder meer een open haard, zitzakken, kerstboom, aangepaste muziek, barkrukken, warme dranken, verschillende bieren van ’t vat, en hapjes als chips en worstjes. Wie graag iets hartigers binnenspeelt, vindt langs de schaatsbaan ook frieten, smoutebollen, wafels, beignets, churros, hamburgers, snoep, enz.

Afterwork-party
Zak op vrijdagen 28 december en 4 januari van 16.00 tot 18.00 uur na het werk gezellig af met collega’s. Op de piste klinkt swingende muziek of in de chalet proef je van een van de vele natjes. Schaatsen kost op deze momenten slechts € 3.

Afterschool-party
Met de examens achter de rug en de kerstvakantie voor de deur kunnen schoolkameraden zich op vrijdagen 14 en 21 december van 15.00 tot 17.00 uur uitleven op en rond de ijspiste. De muziek op de piste gaat enkele streepjes luider en je betaalt maar € 3.

Kids on ice
De grote piste wordt op zondagen 16, 23 en 30 december en 6 januari, telkens van 11.00 tot 13.00 uur, voorbehouden voor kinderen tot 12 jaar (en hun begeleidende (groot)ouders). Ook nu kost schaatsen slechts € 3.

Senioren
Voor de actieve 50-plussers zijn er aparte schaatsbeurten gepland op maandagen 17 en 24 december, telkens van 10.30 tot 12.00 uur. Ook zij betalen dan € 3.

Toegangsprijs
Per schaatsbeurt betaal je € 5 per persoon, inclusief (!) schaatsen. Via een tienbeurtenkaart betaal je slechts € 4 per persoon. Die stempelkaart kan je ook in gezins- of groepsverband gebruiken. Op speciale animatiedagen (Kids on ice, afterwork, afterschool) betaal je slechts € 3personen. Betalen kan ook met Jacobuscheques.

De ijspiste is open op weekdagen van 9 tot 22 uur en op zaterdag en zondag van 11 tot 22 uur.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *