Kapels cultuurcentrum gaat voor een warme en actieve kersttijd

Schepen voor cultuur en jeugd An Stokmans en Lies Verheyen van het cultuurcentrum.

Ook tijdens de kerstvakantie kunnen jong en oud genieten van gevuld cultureel programma. De Kapelse cultuurdienst zorgde voor een theaterwandeling in het gemeentepark en drie verschillende kerst- of aperitiefconcerten. Die zijn gratis te bekijken op de website van het cultureel centrum.

Schepen voor cultuur en jeugd An Stokmans: ‘Het culturele leven ligt al een tijdje stil maar daar komt gelukkig verandering in met een alternatief voor de afgelastte fysieke optredens” zegt de Kapelse schepen voor jeugd en cultuur An Stokmans (Open Vld). “Normaal zou het Osuna Trio op 20 december in zaal LUX het aperitiefconcert ‘Langsheen de zijderoute – in het spoor van Marco Polo’ brengen. De drie muzikanten en zandkunstenares ‘De Zandmuze’ hebben zich daarom een dag opgesloten in LUX om hun aperitiefconcert op te nemen. Het concert is tot en met 3 januari te gratis bekijken, en te beluisteren, op www.cckapellen.be.

Kerstconcert

Vooreerst komt er ook een kerstconcert. Tien muzikanten van CaraMuse – dat onder meer bestaat uit het Fidelio Strijkkwartet – brengen een programma met kerstliederen, traditionals, een crooner, een vleugje Broadway,… “Het concert werd opgenomen in een sfeervolle kapel en kan je thuis bekijken vanaf donderdag en tot met zondag 3 januari. Het bevat bovendien een kerstboodschap van burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld) en het geheel werd geproducet door celliste Ann Engels, die vroeger in Kapellen woonde. Bovendien willen we het kerstconcert ook in de Kapelse rusthuizen brengen. Momenteel bekijken we of dit technisch haalbaar is” zegt schepen An Stokmans.

De vos in het bos


In het Kapelse gemeentepark is een familiewandeling uitgetekend voor +4-jarigen onder de noemer ‘De Vos… in het bos.’ Er staan paaltjes verspreid waarop een QR-code staat. Starten doe je aan het gebouw van de Buitenschoolse Kinderopvang, aan het Kerkplein. Als je de QR- codes scant, krijg je een filmpje te zien. Er zijn zes verhaaltjes van telkens vijf minuten, onder het thema van dieren in het bos. Alles is gebaseerd op de voorstelling ‘Voila, zei de Vos’ van Anna’s Steen. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Je kan ze uiteraard opsplitsen, de filmpjes downloaden en thuis herbekijken. De wandeling kan je vanaf nu al maken.

Zannemie


Daarnaast is er nog een kerstconcert voor kinderen. Voor de kindereditie doet de gemeente een beroep op ‘Zannemie en de bende’. De première van de virtuele voorstelling, bestemd voor kinderen van vier tot tien jaar, begint op zaterdag 26 december om 15 uur. Zowel het kerst- als het aperitiefconcert het optreden voor jongeren van vier tot tien jaar, kan je gratis bekijken op www.cckapellen.be.
“Omdat we beseffen dat we nog een tijdje met corona zullen opgescheept zitten plannen we in de toekomst nog online-theatervoorstelling voor kinderen” besluit Lies Verheyen van het cultuurcentrum.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *