Aangehouden Kapellenaar bekent dat hij Sophie in Hoevenen op zebrapad aanreed

Op een persconferentie heeft het Antwerpse parket maandagmorgen bekend gemaakt dat de dader van het vluchtmisdrijf in Hoevenen zaterdag werd opgepakt.
Het gaat om een 52-jarige Kapellenaar, die Sophie Van De Heijning (16) uit Kapellen op het zebrapad aanreed. Het meisje overleed enkele dagen na de aanrijding aan haar verwondingen. Een garagehouder uit Kalmthout, bij wie de dader zijn  beschadigde wagen wilde laten herstellen, tipte de politie.
Die kon hem zaterdag oppakken. De man bekende ’s avonds dat hij Sophie had aangereden. Hij verklaarde eerst dat hij niet wist dat hij het meisje had geraakt toen zij op vrijdag 11 februari over het zebrapad ging in Hoevenen. Hij stopte wel, maar kon zogezegd niets zien en reed door. Zondag werd hij door de onderzoeksrechter aangehouden voor onopzettelijke doodslag en vluchtmisdrijf. Hij riskeert zeven jaar cel en een rijverbod van tien jaar.
Bekentenis
In de loop van maandag geraakten nog meer bijzonderheden bekend over het vluchtmisdrijf. De voerder reed in een Renault Laguna en niet in een Alfa Romeo zoals eerst was gedacht. De achterzijde van de twee wagentypes gelijken wel sterk op mekaar.
De voorruit van de aanrijdende wagen was beschadigd en er was een lichte deuk in de motorkap. Er was een getuige die achterop kwam en die bijstand verleende en de hulpdiensten waarschuwde. Nog volgens getuigen zou de aanrijder geen snelheidsovertreding hebben begaan.
Pas dinsdag, na de berichten dat Sophie overleden was, besefte de man dat hij het was die het meisje had aangereden op het zebrapad aan de kruising Antwerpsesteenweg met de Plasstraat. Hij durfde zich toen echter niet meer gaan aangeven, zo vertelde hij aan de politie. Die zou hem wel urenlang hebben moeten ondervragen voor hij uiteindelijk bekende.
Verslagenheid
De dood van Sophie heeft in onze streek maar ook in gans Vlaanderen een enorme indruk gemaakt. Dinsdagavond, toen ze aan haar verwondingen was overleden, vond op het dorpsplein in Kapellen al een stille wake plaats. Daaraan namen zo’n 150 mensen, vooral jongeren, deel.
Begrijpelijkerwijze was de verslagenheid in het Mater Salvatorisinstituut in Kapellen enorm. Daar was Sophie leerlinge in het vijfde jaar. ‘Sophie was een fijne en veelbelovende leerling. Het is niet eerlijk. Hier zijn geen woorden voor’, zei  directeur Werner Beyers.
De begrafenis van Sophie vindt nu woensdag plaats om 10 uur in de parochiekerk O.L. Vrouw Geboorte van Hoevenen. In Kapellen heeft er dienst plaats in besloten kring voor de leerlingen van Mater Salvatoris nl. voor de hoogste jaren. Voor de jongere jaren wordt er een dienst georganiseerd in de kapel van Mater Salvatoris waar Sophie school liep.

Stille wake

Dinsdagavond organiseert de buurt een stille wake die vertrekt om 19 uur aan het Frans Oomsplein in Hoevenen en gaat tot aan het kruispunt waar het drama gebeurde.

De familie van Sophie dankt langs deze weg iedereen voor het gigantisch medevoelen en de steun die haar werden betuigd bij het overlijden van het meisje. Zij dankt ook de politie en iedereen die bijdroeg tot het opsporen van de dader.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *