Kapellen steunt alvast twee initiatieven

Veel Kapellenaren willen graag echt helpen na de watersnood in Wallonië en Vlaanderen. Dit wordt enorm geapprecieerd. De gemeente trekt alvast 5.000 euro uit om twee initiatieven financieel te ondersteunen:

  • De actie Helpen helpt van het Rode Kruis om de getroffen inwoners van Wallonië en Vlaanderen te ondersteunen.
  • De Brasschaatse actie voor de Duitse zustergemeente Bar Neuenahr-Arhweiler die ook zwaar werd getroffen.

De gemeente roept de Kapellenaren ook op om beide acties te ondersteunen.
-Je kan een financiële gift overmaken voor de actie Helpen helpt van het Rode Kruis via het rekeningnummer BE70 0000 0000 2525. Meer info, ook om je kandidaat te stellen als helpende hand, vind je op de website van het Rode Kruis. (Voor een giftbedrag vanaf € 40 op jaarbasis ontvang je een fiscaal attest. Hiermee is het giftbedrag voor 45% fiscaal aftrekbaar.)
-Of je kan storten voor de slachtoffers in Bar Neuenahr-Arhweiler op het rekeningnummer BE70 0013 2354 8125 van de gemeente Kapellen. Het geld dat daar toekomt, wordt doorgestort naar de initiatiefnemers van de Brasschaatse actie. (Deze bijdrage is niet fiscaal aftrekbaar.)

Het Rode Kruis en andere hulporganisaties vragen nog even te wachten met het inzamelen van materialen voor de slachtoffers van de overstromingen. Want dat gebeurt best gericht en georganiseerd. Als gemeente wachten we hierin af tot duidelijk is welke noden er precies zijn en hoe zo’n inzameling gecoördineerd wordt aangepakt.

Brandweer
De Brandweer Zone Rand (BZR) was de voorbije dagen ook actief in Luik, onder meer met duikteams en met de zware autopomp met vuilwaterpomp vanuit Kapellen. Ondertussen werden naast Kapellen ook volgende posten reeds ingezet: Borsbeek, Brecht, Essen, Kalmthout, Lint, Ranst, Schilde, Schoten, Sint-Antonius, Sint-Job, Westmalle, Wommelgem en Zandhoven. In totaal ging het om ruim 80 manschappen. Afhankelijk van de mogelijkheden en vraag tot hulp worden ook de andere BZR-posten nog ingeschakeld.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder