Kapellen stelt tijdens meiboomviering nieuwbouw administratief centrum voor

KAPELLEN – Dinsdag 12 oktober vond er een meiboomviering plaats in Kapellen. Op de site van ’t Bruggeske werd de meiboom geplant op de nieuwbouw van het administratief centrum. Tijdens een rondleiding kondigde eerste schepen, Luc Janssens (Open VLD), aan dat de site in de zomer van 2022 in gebruik kan genomen worden.

De traditionele meiboomviering vond plaats op de bouwwerf op de site ’t Bruggeske. Nadat de meiboom met een kraan bovenaan de nieuwbouw van het administratief centrum geplaatst werd, kregen de aanwezigen een rondleiding in het toekomstige AC. Eerste schepen, Luc Janssens, die de afwezige burgemeester, Dirk Van Mechelen (Open VLD), verving, was tevreden dat de meiboomviering op deze unieke plaats kon doorgaan.

“Ik ben enorm blij dat we hier vandaag de meiboomviering kunnen vieren en dat het aannemingsbedrijf, Cordeel, de traditie op deze manier in ere wil houden.”, vertelt Luc Janssens, vanuit de ruwbouw van het dienstencentrum. “In het late voorjaar, tegen de zomer van 2022, zal de gloednieuwe site klaar zijn en geven we onze inwoners waar ze recht op hebben.”

Acht jaar geleden begon de gemeente aan dit masterplan voor de site van ’t Bruggeske en voor het Marktplein. “De feestzaal was te oud, in de plaats daarvan hebben we nu de zaal Lux op het marktplein. Iedereen kan zien dat dat project perfect verlopen is. Maar ook het dienstencentrum was niet optimaal om de senioren de goede service te bieden. En tot slot was het administratief centrum ook aan vernieuwing toe.”

Een administratief centrum, een dienstencentrum dat dubbel zo groot is met 69 serviceflats voor zorgbedrijf Antwerpen, nog een aantal private appartementen, een praktijkruimte aan de Hoevensebaan en een ondergrondse parking voor ruim 170 wagens. Goed voor een oppervlakte van 6.000 vierkante meter. Al was het oorspronkelijke masterplan iets kleiner.

Luc Janssens: “Die 6.000 vierkante meter is er niet altijd geweest. Nadat we een aantal gebouwen aan de Hoevensebaan hadden gekocht, vonden er nog moeilijke onderhandelingen plaats voor de koop van de oude cinema. Maar nu is deze prachtige ruimte een masterplan geworden, die aan een snel tempo wordt uitgevoerd door aannemingsbedrijf, Cordeel. De eerlijkheid biedt dan ook om hen uitdrukkelijk te bedanken.”

Ook bij Cordeel zijn ze tevreden over dit mooie project. “Dit is het resultaat van een publieke-private samenwerking, een schoolvoorbeeld. Na vier jaar kunnen we al terugblikken op feestzaal de Lux en de appartementen op het marktplein die bijna af zijn. Deze zomer zullen we ook hier in andere omstandigheden staan.”

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder