Kapellen Kermis

Kermis op het Marktplein is altijd een feest voor groot en klein. Je kan vanaf zaterdag 27 juli om 14.30 uur terecht op het Marktplein voor lekkere oliebollen, schieten in het schietkraam, dwalen door het spookhuis of de grootste pret in de botsauto’s, … het kan allemaal!
Lasershow
Kapellen Kermis wordt ’s avonds helemaal op gang geschoten. Een lasershow vindt om 22.00 uur plaats op het Marktplein.
Vuurwerk
Als het zomerse weer het toelaat, vindt op maandag 29 juli weer het traditionele vuurwerk plaats in het gemeentepark. Natuurlijk is de show ook dit keer volledig gesynchroniseerd op muziek. Nieuw is dat het vuurwerk nu ook geluidsarm én dus diervriendelijk zal zijn!
Het gaat ook niet uitsluitend om vuurwerk, er worden ook lasers en vlammenwerpers geïntegreerd. Bovendien wordt er geen vuurwerk met stokken, aluminium startmotors of plastic omhulsels afgeschoten. Daar baten ook het milieu en de veiligheid bij! De uitsluitend kartonnen omhulsels die worden gebruikt, zijn biologisch afbreekbaar en niet schadelijk voor natuur en omgeving.
Het vuurwerk wordt om 22.00 uur afgestoken aan de atletiekpiste in het gemeentepark. De Koninklijke Liberale Fanfare De XXXIV warmt de toeschouwers al op vanaf 21.00 uur. Een drankenstand staat natuurlijk ook opgesteld.
Trottinettenfeest
Kinderen tussen 6 en 12 jaar zijn op dinsdag 30 juli vanaf 14.00 uur weer welkom voor twee of drie rondjes van een tweetal kilometer steppen op een afgesloten parcours. Starten doe je aan café Volksvriend (hoek Essenhoutstraat-Platanendreef). Breng wel je eigen step mee. Wie mee stept, krijgt na afloop een mooie herinnering. Inschrijven vooraf is niet nodig, deelnemen is gratis.
De Kapelse Sprint
Wie volgt Marieke Van Witzenburg en Tom Goovaerts op als winnaars van De Kapelse Sprint? De wielerwedstrijden op het parcours Hoevensebaan-Albertdreef-Essenhoutstraat, staan op dinsdag 30 juli op het programma. De heren elite en beloften rijden om 17.30 uur hun Grote Prijs Gemeentebestuur en Ereprijs René De Ren. Deze wedstrijd behoort tot het overkoepelend klassement van de Driedaagse van het Noorden (samen met twee wedstrijden in Brasschaat op 3 en 4 augustus). De dames elite trappen zich vanaf 19.15 uur in het zweet tijdens de Grote Prijs Frans Van Lent. Telkens gaat het om 60 km of 30 rondjes van 2 km. 
lees ook hoofdartikel: https://www.polderke.com/2019/07/24/kermiskoersen-groeien-uit-tot-internationale-wedstrijden/
 
(foto: gemeente Kapellen)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *