Kapellen Kermis met vuurwerk en koers

Kapellen Kermis vindt dit jaar plaats van zaterdag 29 juli tot en met dinsdag 1 augustus. De kermisattracties op het Marktplein zijn vier dagen geopend van 14.00 tot ten laatste 23.00 uur. Het traditionel evuurwerk vindt op maandag 31 juli om 22.00 uur plaats aan de atletiekpiste in het gemeentepark. De Koninklijke Liberale Fanfare ‘De XXXIV’ brengt je vanaf 21.00 uur in feeststemming.
Wielerwedstrijden
De wielerwedstrijden worden op dinsdag 1 augustus gereden op de omloop Hoevensebaan–Albertdreef-Essenhoutstraat. Niet alleen gebeurt dat dit jaar onder de noemer De Kapelse Sprint, ook zijn de tijdstippen van de wedstrijden lichtjes verlaat. De Grote Prijs Gemeentebestuur/Ereprijs René De Ren (voor elite zonder contract en beloften) start om 18.00 uur. De dames elite rijden vanaf 19.30 uur hun Grote Prijs Frans Van Lent.
Zoals de voorbije jaren mogen kinderen van 6 tot 12 jaar tussen 14.00 en 15.00 uur ook weer naar hartenlust steppen (niet in wedstrijdverband). Dit  Trottenittenfeest vindt plaats op het gesloten parcours Platanendreef-Acaciadreef-Eikendreef-Silvesterdreef. Alle deelnemers ontvangen een mooie herinnering.
Verkeer
Hoevensebaan, Albertdreef en Essenhoutstraat zijn op 1 augustus volledig verkeersvrij tussen 16.30 en 21.30 uur.
De Platanendreef (tussen Silversterdreef en Acaciadreef), de Acaciadreef, de Eikendreef (tussen Acaciadreef en Silvesterdreef) en de Silvesterdreef zijn op 1 augustus volledig verkeersvrij tussen 13.30 en 15.30 uur.
Het is in bovenvermelde periodes voor bewoners van de genoemde straten niet mogelijk om hun woning per voertuig te bereiken. Parkeren is ook niet toegelaten in die straten. De lokale politie Noord vraagt bewoners die hun voertuig toch nodig hebben, dit vóór het vernoemde beginuur buiten de zones te plaatsen.
De Oblatenlaan, de Sterrelaan en de Zandstraat zijn tussen 16.30 en 21.30 uur onbereikbaar omdat ze ‘binnen’ het parcours van de wielerwedstrijden liggen.
In de Bergstraat, Biartlei, Binnenweg, Dorpsplein, René De Pauwstraat, Kerkstraat, Sevenhanslei en het laatste stukje Streepstraat is tussen 16.30 en 21.30 uur tijdelijk verkeer in beide rijrichtingen toegelaten.
Parking ’t Bruggeske blijft tussen 16.30 en 21.30 uur bereikbaar, maar enkel via de Dorpsstraat-Kerkstraat.
Tot 16.30 uur rijden de bussen van De Lijn via de normale dienstregeling in Kapellen. Nadien is de route in het centrum onderbroken tot ongeveer 21.30 uur. De haltes Kapellen Dorp, Sevenhanslei, Albertdreef en Streepstraat worden dan niet bediend. Wie het openbaar vervoer wil gebruiken, kijkt vooraf best even z’n route na via www.delijn.be.
Bij onvoorziene omstandigheden kan je te allen tijde de politiemensen aanspreken die ter plekke toezicht houden. Hulpdiensten krijgen bij hoogdringendheid uiteraard wél altijd toegang tot het parcours.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *