Kapellen: 5 keer diamant, 15 keer goud…

jubilarissen kapellen


Zondag 2 juni, een stralende zomerdag. Prima weer om gemeentehuis Beukenhof wagenwijd open te zetten voor de feestelijke ontvangst van 5 diamanten en liefst 15 gouden huwelijksparen. En… ze kwamen met zijn allen  ‘poep-chiek’ en fier uit de kast! Trouwens… het was hun feest.
Het gemeentebestuur, met burgemeester Dirk Van Mechelen als gastheer en zijn  schepenen die de ontvangst in goede banen leidden. De nodige bloemenruikers en de getuigschriften van het vorstenpaar en de smakelijke hapjes en dito drankjes. Er  werd achteraf stevig bijgepraat.
Met 3 diamanten koppels hadden we een aparte babbel. Per toeval, alle 3, fervente lezers van het Polderke. En ook dat doet deugd.
Ludo Pauwels en Ivonne Van Den Bosch huwden op 6/6/53 te Antwerpen. Ludo is afkomstig van Hoevenen (24/6/25). Jarenlang was hij  ambtenaar bij de stad Antwerpen. Hij begon er in het bevrijdingsjaar 1944. Ivonne kwam aan de kost als kapster. Ludo leerde zijn vrouwke kennen tijdens Oorderen kermis. ‘Dat was daar destijds een gezellige  boel’, aldus Ludo. En hij vervolgt: ‘ik zag daar een schoon ‘poepe-mieke’ dat ruim 60 jaar later nog steeds mijn liefke is…’ Hij werkt graag in de tuin, lekker eten is een van zijn  hobby’s. Het echtpaar heeft 3 kinderen  en inmiddels 8 kleinkinderen .
Theo Franken, intussen 83 jaar, en zijn  echtgenote Maria Vingerhoets hadden een eerste ontmoeting in zaal De Koerel in Berendrecht tijdens de jaarlijkse kermis. Theo werkte jarenlang als chauffeur aan de haven. Al 62 jaar zijn beiden toffe lezers van het Polderke.  Zegt Theo: ‘eigenlijk zijn wij propagandisten van het eerste uur…,’ Ze kregen 1  kind en 2 kleinkinderen.
Jozef Nagels en Paulina Verresen woonden in Kapellen in dezelfde straat. Ze huwden in Kapellen op 23 mei 1953. Jozef: ‘als het knapste lief in je eigen straat zit, awel dan moet je als man niet op een ander gaan zoeken…! Ik zat op den duur meer bij haar dan bij ons thuis.’  Hij was bouwvakker-metser, zijn vrouwtje werkte bij chocolade Meurisse. ‘Ja, aldus Paulina, mijne Jos was en is een echte fijnproever.. Weet ge, van de chocolat en van mij… hij kon er niet afblijven…! Maar… ik heb dat nog altijd gère zenne…’ Alhoewel, mijne Jos eet graag spagetti, net als  chocolade, maar dan in kleinere reepjes…! Ze kregen 1 kind, 2 kleinkinderen en 4 achter-kleinkinderen Aan alle jubilarissen, onze hartelijke gelukwensen.         erjee.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *