KAPE-jongeren promoveren naar 2de Landelijke afdeling


De maand mei staat voor atletiekclub KAPE in het teken van de “Beker van Vlaanderen”, diverse interclubwedstrijden tussen de verschillende Vlaamse atletiekclubs. Bij de cadetten en scholieren leverden zowel de meisjes als de jongens knalprestaties. Dé uitschieter was echter voor de jongens die in Lanaken de promotie afdwongen naar 2de Landelijke Afdeling.
Het meisjesteam van KAPE miste enkel kwantiteit om voor een podiumplaats te gaan in 3de Landelijke Afdeling. Met 2 cadetten en 4 scholieren kwam men enkele atleten te kort om alle wedstrijdnummers te kunnen bezetten. Aan kwaliteit was er echter geen gebrek. Hilary Udechukwu (200 m) en Sofie Gysen (kogelstoten) wonnen in Bornem hun nummer bij de cadetten. Lynn Beck sprintte tweemaal naar winst (100 m en 200 m) en Heleen Vermeulen (1500 m) werd ruim winnaar bij de scholieren-meisjes. Heel het team nestelde zich sterk in alle nummers tussen plaats 1 en plaats 4. In de eindstand werden ze – met een onvolledige ploeg – toch nog knap 5de met 146 punten.
De jongens vertrokken wél met een volledig team van cadetten en scholieren naar het Limburgse Lanaken voor hun interclub, eveneens in de 3de Landelijke Afdeling. En deze verre tocht resulteerde in een knap eindresultaat. Individueel waren er overwinningen van Jens Vander Avert (kogelstoten) en Jonas Vander Avert (400 m horden). In de afsluitende estafetten won KAPE de 4 x 100 m bij de cadetten met het kwartet Jens Vander Avert, Brent Philips, Jits Dua en Lauren Devisscher.
Globaal verzamelden alle deelnemende atleten bij de jongens meer dan voldoende punten om gedurende de hele wedstrijdnamiddag aan de top mee te draaien. In de eindafrekening werd organisator AC Lanaken uiteindelijk winnaar met 189,5 punten. De KAPE-boys sprokkelden 173,5 punten en werden daarmee 2de … voldoende voor promotie naar een hogere reeks. In 2018 zal het team van cadetten- en scholieren-jongens dan ook uitkomen in de 2de Landelijke Afdeling.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *