KAPE-jeugd naar finale "Beker van Vlaanderen" 2017


 

Het begin van het atletiekseizoen betekent ook de schiftingswedstrijden van de “Beker van Vlaanderen” voor de jongste atleten – pupillen en miniemen – van atletiekclub KAPE. En dat werd dit voorjaar een dubbelslag: eerst het meisjesteam en later de jongens plaatsten zich voor de Vlaamse finale van de “Beker van Vlaanderen” in september 2017.
Deze schiftingswedstrijden worden betwist door pupillen en miniemen – atleten vanaf 9 tot 12 jaar – in verschillende reeksen. De concurrentie kwam uit meerdere Vlaamse provincies, maar daardoor lieten de youngsters van KAPE zich niet intimideren. De meisjes trokken voor match 4 van deze interclubs naar het stadion “De Wallen” in Burcht”. Van bij de start namen ze de leiding in de tussenstanden op zich … en ze gaven deze toppositie niet meer af in de loop van de wedstrijd. Met individuele overwinningen van Yodie Dalle (60 m horden miniemen), Ashley Sebregts (60 m horden pupillen) en Caro Vander Avert (hoogspringen miniemen) werden behoorlijk wat punten verzameld, maar ook de andere meisjes lieten zich niet onbetuigd in de jacht op punten voor de eindrangschikking. Opvallend ook dat heel wat nieuwkomers al meteen hun draai vonden tijdens deze belangrijke wedstrijd voor de jeugd. Na de afsluitende aflossingen werden de meisjes van KAPE met ruime voorsprong overwinnaar van deze wedstrijd: met 182 punten gingen ze de nummer twee OLSE Merksem met 10 punten vooraf. Beide teams plaatsten zich hiermee voor de grote finale van deze “Beker van Vlaanderen” in september.
Eén dag na de meisjes trokken de jongens met een uitgebreid team – en ook weer met een aantal nieuwkomers – naar het Vic Coveliersstadion in Edegem voor match 5 bij deze interclubs. Zij nestelden zich – van bij de start van de wedstrijd – in de kopgroep, maar lieten de toppositie lang over aan het organiserende ABES Edegem. Ondertussen verzamelden Alexander Anthonissen (kogelstoten miniemen), Sette Van Hoof (300 m én verspringen miniemen), Ben Vander Avert (kogelstoten pupillen) en Kobe Abelshausen (1000 m miniemen) het maximum aan punten met een overwinning in hun discipline. De rest van het team nestelde zich netjes bij de top om ook het totaal aan punten voortdurend op niveau te houden. De ultieme beslissing viel in de afsluitende aflossingen: daar werd de leidersplaats van ABES voor het eerst – tijdens de hele namiddag atletiek – overgenomen door de Kapelse pupillen en miniemen. Op de valreep haalden zij met een totaal van 183,5 punten de eindoverwinning binnen vóór organisator ABES Edegem met 180 punten. Jammer voor de thuisploeg – die een hele namiddag aan de leiding had gestaan – maar aan de meet worden de prijzen gedeeld. En ook zij konden zich optrekken aan het feit dat ze – samen met KAPE – doorstootten naar de finale van de “Beker van Vlaanderen”, die in september betwist wordt in het stadion “De Rode Loop” in Merksem.
Beide ploegen van KAPE in de finale van de “Beker van Vlaanderen” bij de pupillen en miniemen, een niet-alledaags resultaat voor de club. Het was immers al van 2004 geleden dat zowel de meisjes als de jongens samen naar de finale mochten. En voor een club van de grootte van KAPE is dat een onvoorstelbaar sterke prestatie. Meer info en foto’s kan je vinden op de website van atletiekclub KAPE: www.ackape.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder