Kape-Heren winnen "Beker van Vlaanderen"


De heren van KAPE, de Kapelse atletiekclub, werden met een ruime voorsprong winnaar in de “Beker van Vlaanderen” in de 2de Landelijke afdeling. Met deze overwinning haalden ze ook  – net als hun vrouwelijke collega’s een dagje eerder – de promotie naar 1ste Landelijke afdeling binnen. Een fameuze dubbelslag voor de KAPE-teams !!!
Na de dames in 2010, was het nu in 2011 de beurt aan de heren van KAPE om op de thuispiste in het Kapelse gemeentepark hun “Beker van Vlaanderen” in 2de Landelijke A af te werken. De start van het middagje atletiek was behoorlijk indrukwekkend met winst voor Stef Vanhaeren met 52”10 op de 400 m horden, een zege van broer Bram Vanhaeren op de 400 m in een tijd van 50”35 en ook Tim Vanhaeren haalde op de 100 m in 11”34 het maximum van de punten binnen. In de tussenstand na deze 3 proeven had KAPE nog geen puntje verloren.
Na een dipje in het hoogspringen, sloten de concurrerende clubs wat korter aan bij het leidende KAPE-team. Bij het verspringen kwam Reinout Folens met 5 m 95 uit op een 6de stek. In de werpnummers werden weer flink wat punten verzameld. Jeroen Debue eindigde met 46 m 86 als 2de bij het speerwerpen en Bert Schrauwen wierp de kogel naar 11 m 36 en een 5de plaats. Peter Van den Eynden zorgde bij het discuswerpen weer voor een nieuwe overtuigende KAPE-overwinning met 43 m 90.
Op de middenafstanden sleepte Martin Pallemans – gestart met een kwetsuur – zich als laatste naar het slot van de 800 m en Grégoire Coppens scoorde in de 1500 m met een tijd van 4’19”86 een 7de plaats. De lange afstanden waren voorbehouden aan de Adriaensen-broers. Scholier Stijn Adriaensen haalde op de 3000 m een knappe 6de plaats binnen met 9’25”83. Op het langste loopnummer – de 5000 m – nestelde Jan Adriaensen zich van bij de start in de kop van de wedstrijd. Met 15’01”94 eindigde hij schitterend als 2de, met een forse puntenwinst voor het KAPE-team tot gevolg. In de halve baanronde – de 200 m – ging Tim Vanhaeren weer voor de volle winst. Met een tijd van 22”75 werd hij winnaar. In de tussenstand vóór de estafettenummers, stond KAPE nipt aan de leiding.

Deze aflossingen gingen voor de ultieme doorbraak van KAPE zorgen. In de 4 x 100 werd gestart met een relatief jong team. Jeroen Debue, Tim Verbraeken, Jordy Van Boven en Reinout Folens lieten het aflossingsstokje vlotjes rondgaan en zetten een knappe aflossing neer. Met een tijd van 47”20 werden ze uitstekend 5de. De ultieme kers op de taart kwam er van het team in de 4 x 400 m. Bram Vanhaeren, Jeroen Debue, Tim Vanhaeren en slotloper Stef Vanhaeren klokten met 3’22”17 de snelste tijd van alle deelnemende ploegen. Opnieuw het maximum van de punten voor de tussenstand.
In de eindstand sloot KAPE af met een totaal van 145 punten, een voorsprong van 9 punten op de nummer 2  Looise AV. Deze overwinning betekende meteen ook de opstap naar een hogere afdeling.  De KAPE-heren haalden – luid aangemoedigd door hun supporters – de promotie naar 1ste Landelijke afdeling binnen op de eigen piste in het Kapelse gemeentepark. Samen met de promotie van de dames, werd dit een schitterend weekendje “Beker van Vlaanderen”.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *