Kapa-atleten hameren zich naar provinciale titels en medailles

Utti Stevens, kampioene bij de juniors-dames.

Op het “Provinciaal Kampioenschap Hamerslingeren” in Lier, werden de resultaten van de fel toegenomen trainingen hamerslingeren bij de Kapelse atletiekclub meteen merkbaar. Utti Stevens bij de juniors-dames en Dirk Vander Avert bij de masters-heren werden provinciaal kampioen in hun categorie. Jens Vander Avert bij de cadetten-jongens en Jonas Vander Avert bij de scholieren-jongens veroverden een zilveren medaille.
Het einde van het atletiekseizoen is (traditioneel) vooral voorbehouden voor de kampnummers … en het hamerslingeren is er daar eentje van. Het provinciale kampioenschap in dit nummer werd in Lier afgewerkt in het kader van een wedstrijd van AC Lyra.
Bij de cadetten-jongens verbeterde Jens Vander Avert (opnieuw) zijn beste prestatie met de hamer, ditmaal met meer dan twee meter. Met 49 m 20 werd hij 2de op dit kampioenschap en hield hij ook ruim de tweede beste Belgische jaarprestatie in zijn bezit. Pech voor Jens dat de beste Belgische hamerslingeraar in zijn categorie nu eenmaal ook nét in zijn provincie woont.
Jonas Vander Avert hamerde met 27 m 88 bij de scholieren jongens eveneens naar een zilveren medaille. En de “oudste” van de familie – Dirk Vander Avert – veroverde bij de masters-heren M45 alweer een provinciale kampioenstitel met een worp van 25 m 81. Nog bij de masters – maar dan in de categorie M60 – was er een 2de plaats voor Walter Van Boven met 24 m 49. Helaas worden er bij de masters op provinciaal vlak enkel medailles voorzien voor de winnaars, anders had ook hij een zilveren medaille kunnen claimen.
De tweede provinciale kampioenstitel voor KAPE kwam in handen van Utti Stevens. Met 27 m 50 bij de juniors-dames mocht ook zij op het hoogste podiumtrapje voor de gouden medaille. Alle deelnemers van de Kapelse atletiekclub in de top-2 tijdens dit kampioenschap in Lier … je kan een atletiekseizoen niet beter afhameren.