Kantoorcontainer op de Markt

Nauwelijks zijn de ING-kantoorcontainers op het Kristus-Koningplein verdwenen na de renovatie van het ING-kantoor op het Kristus-Koningplein, of er werd opnieuw zo’n gevaarte geplaatst, dit keer op de parkeerstrook vóór apotheek Laporte op de Markt.  Dit keer is het BNP Paribas Fortis-kantoor op de hoek van het plein en de Markt aan renovatie toe.
Met groot vertoon werd een grote kantoorcontainer vorige week op zijn plaats gehesen door een maxikraan van de firma Sarens waarbij de Markt tijdelijk voor alle verkeer werd afgesloten.  De grote container staat weliswaar op de parkeerstrook maar neemt ook een deel van het fietspad in beslag èn is nog niet voorzien van een oprijhelling voor minder-valide klanten.  Als die eenmaal geplaatst zal worden, blijft er van dat fietspad vrijwel niets meer over en zullen fietsers dus noodzakelijkerwijze ook over het voetpad moeten rijden en zij krijgen misschien wel de kans een hindernisparcours te volgen, over de trappen van het voormalige gemeentehuis. Dat wordt dus uitkijken voor alle zwakke weggebruikers en niet alleen voor hen.
De zichtbaarheid voor wagens, vrachtwagens en vooral lijnbussen wordt op de hoek Groot Hagelkruis-Markt drastisch beperkt en meer dan gewone voorzichtigheid zal daar geboden zijn.
De ervaring met de ING-containers leert dat het hier gaat om een maandenlange hinder tenzij de werkzaamheden aan het BNP-kantoor zeer snel zouden opschieten.  Dat mag dus verhoopt worden.  (jdh)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *