Kangeroeke op Cantus en quizzen te Stabroek

Op 25 november vond in de Rosmolen te Stabroek nav. de Sint Catharinafeesten een cantus en quiz plaats.

Cantus
Het was voor de eerste keer dat de organisatie een Cantus inrichtte. Arne Jonkers en Bart Jonkers werden aangesteld als senior en cantor en leidde de avond in goede banen.
Dat het er op een cantus gezellig aan toe gaat is geweten.
De cantus start steeds met dezelfde drie liedjes “De Heilige Drievuldigheid”. De aanwezigen moesten deze liedjes rechtstaand meezingen met de rechterhand op de borst. Daarna zegde de cantor en senior welke liedjes er uit de codex verder gezongen werden en deelden indien nodig lichte strafjes uit. Dan kon variëren van het drinken van een ad fundum als opdrachtjes uitvoeren zoals o.a. een kangeroeke doen. Hierbij moesten de vier gestraften al springend als een kangeroe hun glas leegdrinken.
Een regelmatig terugkerende gebeurtenis op de cantus was de ad fundum, het in één keer leegdrinken van een glas. Het was  niet verplicht om een heel glas leeg te drinken, een half was dus zeker even goed.  Regelmatig stond de senior op  om met de woorden “prosit corona” de aanwezigen toe te  drinken.  Waarop de hele bende hierop antwoordde “prosit senior”.
Goed kunnen zingen was mooi meegenomen, maar absoluut niet noodzakelijk. Verbroederen met een gezellig bende  was de troef!

Sint Catharinaquiz
Op 25 november ging de jaarlijkse quiz van de Sint Catharinafeesten door in zaal de Rosmolen te Stabroek.
17 ploegen hadden ingeschreven.  Quizleider Etienne Janssens vuurde de vragen af en aan de tafeltjes werd er gediscusieerd, gezucht, gegokt maar ook met enige fierheid de antwoorden ingevuld.  Het was een gezellig avond waarbij kennis en intelligentie van de kandidaten werd getest.

Uitslag
1e plaats: Amnesia 146/150punten
2e: Toto 141/150
3e: Kemmet geweten 136/150
4e: De Toeristen 131/150
5e: Nieuw Stabroek 130/150
Troostprijs = ploeg die 9e geëindigd is (willekeurig gekozen door de jury voor aanvang) = De onderlijfjes

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder