Kandidaturen voor de Akerprijs worden ingewacht

©district Ekeren


EKEREN – Individuele Ekerenaars of lokale verenigingen die zich op een of andere manier bijzonder in de kijker hebben gewerkt door jarenlange inzet, toewijding of engagement voor de Ekerse gemeenschap kunnen door het district daarvoor beloond en gehuldigd worden door middel van de toekenning van de Akerprijs.
Als het over een persoon gaat mag die geen politiek mandaat uitoefenen of een politieke bestuursfunctie bekleden en moet hij/zij in het district wonen of gewoond hebben. Verenigingen die hun zetel op Ekers grondgebied hebben komen ook in aanmerking.
In de praktijk moet een persoon of vereniging genomineerd worden en dat kan gebeuren via district.ekeren@antwerpen.be of per brief aan secretariaat district Ekeren, Veltwijcklaan 27, 2180 Ekeren.
In de nominatie moet de naam, voornaam en adres van de persoon vermeld worden of de naam en het adres van de vereniging of organisatie. Bovendien moet een omstandige motivatie voor de keuze van persoon of vereniging gemaakt worden. Tenslotte moet de nominatie uiterlijk op 30 september op het district toegekomen zijn.

De laureaat, gekozen door een bevoegde jury, wordt op 26 oktober 2023 bekendgemaakt. Hij/zij of de vereniging ontvangt onder andere een schaal ontworpen door de Ekerse architect Jo Van Bouwel. (jdh)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *