Kandidatenlijst CD&V Brasschaat krijgt stilaan vorm

schepen Niels de Kort staat bovenaan de tweede kolom, nieuwkomer Ineke Brückner staat op 4, schepen Bart Brughmans op 5

 De kandidatenlijst van CD&V Brasschaat krijgt stilaan vorm. De huidige CD&V schepenen staan niet bovenaan op de lijst maar verspreid tussen nieuwe kandidaten. Bart Brughmans, OCMW-voorzitter en schepen voor financiën en senioren, staat op plaats 5. Schepen van jeugd, Niels de Kort, staat bovenaan de tweede kolom op plaats 18.
 Schepen en OCMW-voorzitter Bart Brughmans kan terugblikken op een lange bestuurscarrière in Brasschaat. Sinds 1994 zetelt hij in de gemeenteraad. ‘Ik ken de gemeentelijke werking als mijn broekzak. Onze schulden per inwoner zijn veruit de laagste van Vlaanderen. Bovendien slaagden we er de voorbije jaren in om zo’n 40 miljoen euro te investeren in onze mooie gemeente. Brasschaat zorgt goed voor haar inwoners. Via het sociaal beleid dragen we ons steentje bij om jong en oud op eigen benen te helpen staan’, stelt Bart Brughmans.
Schepen van jeugd, Niels de Kort, maakt drie jaar deel uit van het schepencollege. ‘Ik was meteen de jongste schepen ooit in onze gemeente en meteen ben ik er ingevlogen. In deze drie jaar heb ik al heel wat kunnen realiseren. Zo werden, bijvoorbeeld, bijna alle speelterreinen in een recordtijd gerenoveerd. Graag wil ik dit werk verder zetten en Brasschaat blijven uitbouwen als een groene gemeente waar het goed wonen is’, zegt Niels de Kort.
Ineke Brückner staat op plaats 4 bij CD&V. Ze is Taal- en Letterkundige, werkt als vrijwilliger in de schoolbibliotheek, maar blijft toch bovenal mama. ‘Brasschaat heeft mij een geweldige jeugd gegeven: de filmnamiddag bij de Jefi-club, Chiro op zondag, met mijn beste vriendin naar de Woordacademie, fuiven in HobNob, of een pintje drinken in ‘t Dakhuus, leiding geven bij Kwik Kwak,… Pas later besef je dat die dingen niet vanzelfsprekend zijn. Daarom wil ik me nu inzetten voor mijn gemeente. Leren, leven en zorgen voor elkaar, begint tenslotte in je buurt!’
Sophie De Roeck, huidig schepen van onderwijs, zal niet terug te vinden zijn op de kieslijst. Zij geeft na 12 jaar werken voor het gemeentebestuur de fakkel door. Eerder werd ook al de top drie van de CD&V-lijst bekend gemaakt met Dirk de Kort als lijsttrekker, gevolgd door Shana Claessens en Bob Geysen op de derde plaats.
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder