Kampioenstitel en zilver op B.K. voor jonge Kape-atleten

Twee Belgische kampioenschappen sloten het seizoen af voor de cadetten en scholieren. Op het “Belgisch Kampioenschap Cadetten en Scholieren” in Moeskroen werd Heleen Vermeulen de nieuwe Belgische kampioene op de 2000 m steeple bij de scholieren-meisjes. In Obourg haalde Jens Vander Avert dan weer zilver op het “Belgisch Kampioenschap Hamerslingeren” bij de cadetten-jongens.
Vijf KAPE-atleten staken de taalgrens over naar Futuroscope in Moeskroen voor het tweedaags kampioenschap voor cadetten en scholieren. Op de sprint- en hordennummers wisten zowel Hilary Udechukwu bij de cadetten (80 m horden en 100 m), als Lynn Beck bij de scholieren (100 m horden) zich te plaatsen voor de finales. Medailles zaten er in deze eindstrijd niet in.
Daarvoor was het wachten op de wedstrijd van Heleen Vermeulen op zondag. De Kapelse atlete maakte haar favorietenrol op de 2000 m steeple bij de scholieren-meisjes helemaal waar. Met een tijd van 7’21″83 haalde ze (opnieuw) de gouden medaille én de Belgische kampioenstitel op dit steeplenummer binnen. Met haar toptijd van 7’00’00 sluit ze dit atletiekjaar af als de absolute lijstaanvoerder, met ruim 11 seconden voorsprong op de nummer twee in deze ranglijst.
Bij de scholieren-jongens werd Yenthe Mariën 5de bij het hinkstapspringen met 12 m 37 en Jonas Vander Avert 10de bij het polsstokspringen met 3 m 80. Om ook bij de “heren” – met quasi zekerheid – een medaille te veroveren, werd het uitkijken naar de resultaten van het “Belgisch Kampioenschap Hamerslingeren” in Obourg. Jens Vander Avert trad daar in de ring bij de cadetten-jongens. Met 47 m 02 verbeterde de Kapellenaar zijn eerdere prestaties uit dit atletiekseizoen en zette hij een nieuw persoonlijk record neer. Deze recordverbetering leverde hem een zilveren medaille én de tweede plaats op de jaarlijst van dit werpnummer op.