Kalmthoutse beeldhouwer Jorg Van Daele verwelkomt Mexicaanse schilders

Jorg Van Daele (midden) met artiesten Rich Arnauda en Neftali Peralta

KALMTHOUT -“MAMX” of Meet Art Mexico. Zo heet de expo die van 7 tot en met 22 mei loopt in New Jorg Gallery. “We halen het Mexicaanse gevoel naar Kalmthout en laten u met de schilderijen van zes Mexicaanse schilders wegdromen naar Mexico City. Livemuziek en Mexicaanse hapjes en cocktails maken het helemaal af”, vertelt de Kalmthoutse beeldhouwer en galerijhouder Jorg Van Daele.

Fijne wisselwerking
“In november 2021 nam ik in Mexico deel aan een internationaal symposium. Daar leerde ikenkele Mexicaanse kunstenaars kennen, waaronder organisator/curator Roxana Garcia Mercado. Het klikte van bij onze eerste ontmoeting. We spraken af om samen in België een expo te organiseren en nu is het zo ver. Nadat ik een beeld in Mexico mocht maken, tonen we nu in New Jorg Gallery schilderijen van zes Mexicaanse artiesten. Echt een fijne wisselwerking.
Lange reis
De werken die je nu hier kan bewonderen, legden al een lange reis af”, vertelt Jorg Van Daele. “De deelnemende kunstenaars komen allemaal uit een ander deel van Mexico, maar ontmoette ik allen op het symposium in november vorig jaar. Lalo Sanchez Del Valle, Rich Arnauda, Neftali Peralta, Veronica Ugalde Romay, Miguel Garcia Rio en Fransesco Orazzini stuurden hun schilderijen eerst allemaal op naar de hoofdstad Mexico City. Van daaruit kwamen de werken naar Nieuwmoer. We combineren op de expo ‘MAMX’ die schilderijen met beeldhouwwerken van mij.
Mexicaanse sfeer
Tijdens het openingsweekend van 7 en 8 mei, dan is New Jorg Gallery ook een stopplaats tijdens de Open Atelier Kunst Route (OKAR) in Kalmthout, creëren we een Mexicaanse sfeer in Nieuwmoer. Zowel zaterdag als zondag treedt zanger-gitarist
Denken aan Oekraïne
Naast de warme, ongedwongen Zuid-Amerikaanse sfeer hebben we ook aandacht voor de oorlog in Oekraïne. Wereldwijd steunen artiesten elkaar in deze harde tijden. Beeldhouwer Viktar Kopach, gevlucht uit Wit-Rusland door de oorlogsdreiging, maakt twee beeldhouwwerken voor New Jorg Gallery.


U kan hem aan het werk zien tijdens het openingsweekend. Ook Michel Levchenko, gevlucht uit Oekraïne en eerder al exposant bij ons, promoot zijn beeldhouwwerk. Het zou fijn zijn als we dit kunnen verkopen om hem zo extra te steunen”, geeft Jorg Van Daele mee.
MAMX loopt in New Jorg Gallery op 7, 8, 12, 13, 14,15,19, 20, 21 en 22 mei, telkens van 13u tot 17u. Spreeuwstraat 6, 2920 Kalmthout

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder