Kalmthoutenaar Sieben Devalckeneer verpulvert Belgisch record Everesting

links coach Tom Verhagen, midden Sieben Devalckeneer, rechts Wies Jaspers van Count Me In

Everesting Challenge? Dat is met je fiets eenzelfde helling op en af rijden tot je aan de hoogtemeters komt van de Mount Everest, maar liefst 8848 m. zijn dat er. En dat zo snel mogelijk. Sieben Devalckeneer (Kalmthout) stelde vorige week het Belgisch record scherper. “Het was een serieuze inspanning, maar we waren heel goed voorbereid. Met dank aan Count Me In en mijn coach Tom Verhagen zijn we erin geslaagd om het record te breken.”

Sieben deed er in totaal 8 uur en 13 minuten over. “Het vorige record stond op 9u59, dus we hebben er een heel pak vanaf gekregen”, aldus Sieben. “Ik hoop dat het huidige record een tijd zal blijven staan. Voorlopig waag ik me niet meer aan een nieuwe poging. De maanden voorbereiding en afzien kruipen wel in de kleren.”

“We kozen voor een klim van 1 kilometer nabij Bouillon in België. Met een hellingsgraad van gemiddeld 14% was dat een steil ding, maar wel ideaal voor mijn gewicht en mijn mogelijkheden. Maar liefst 66 maal beklom ik die helling, en op het einde nog een keertje extra om zeker te zijn. Het was een erg warme dag dus ik heb afgezien. Na 6u kreeg ik een serieuze dip. Mijn coach paste dan mijn voedingsschema aan en daardoor kwam ik er weer bovenop.”

“Ik wil dan ook mijn coach Tom Verhagen van harte bedanken. Zonder hem was dat niet mogelijk geweest. Hij begeleidde me van A tot Z, pepte me op en bereidde alles wetenschappelijk voor. Hij is echt een topper in zijn vakgebied. Gedurende maanden volgde hij me erg nauwgezet op.”

“Ook event en marketingbureau Count Me In, onder leiding van Wies Jaspers wil ik graag bedanken. Ze brachten me in contact met de juiste partners zoals 6D Sports Nutrition, Scott Benelux en Castelli Benelux. Daardoor kon ik met het allerbeste materiaal en voeding aan de slag. Daarnaast bracht Count Me In ook de weg naar de challenge en de dag zelf in beeld met een prachtige mini documentaire. Echt de moeite om te bekijken.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder