BASF Antwerpen wint Port of Antwerp Sustainability award 2021

Welzijn en gezondheid dit jaar rode draad

Op 21 juni werd de derde Sustainability Award van de haven van Antwerpen uitgereikt aan BASF Antwerpen. Met deze award willen Alfaport Voka, Maatschappij Linkerscheldeoever en Port of Antwerp bedrijven in de haven stimuleren om duurzame projecten te ontwikkelen. BASF Antwerpen won met een project waarin gezondheid en welzijn van de medewerkers centraal staat. De uitreiking van de award ging samen met de lancering van een nieuw Sustainability Trend Report, dat dit jaar voor het eerst volledig digitaal is. Het rapport geeft een overzicht van de duurzaamheidsinspanningen van de havengemeenschap en de vruchten die deze afwerpen.

En de winnaar is: BASF Antwerpen
Samen met de havengemeenschap bouwt Port of Antwerp aan een duurzame haven, waarbij de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties centraal staan. De Sustainability award is een initiatief van Port of Antwerp, Maatschappij Linkerscheldeoever en Alfaport Voka dat een project beloont dat op een opmerkelijke manier bijdraagt aan de SDG’s en op die manier ook andere bedrijven inspireert. 15 havenbedrijven dongen mee naar deze award, die dit jaar in het teken staat van SDG3: welzijn en gezondheid. De vakjury, onder leiding van havenschepen Annick De Ridder selecteerde daaruit drie genomineerden. Samen met de puntentelling van de jury bepaalde het grote publiek via een online stemming dat de award dit jaar naar BASF Antwerpen gaat. Het winnende project ‘B-Fit@BASF’ stimuleert het gezondheidsbewustzijn van de medewerkers op basis van de pijlers voeding, beweging en mentaal welzijn.

Marc Van Breda, Vice President EHS & Energy Policy van BASF Antwerpen: “B-Fit@BASF stimuleert al 10 jaar op een laagdrempelige en toffe manier de gezondheid van haar 3500 medewerkers.  Denk aan: gezonde voeding, regelmatige beweegsessies, een shiftkookboek voor en door shiftmedewerkers, slaapcoaching & gepersonaliseerd voedings- en bewegingsadvies. Zo gaan we voor vitale medewerkers in een gezonde werkomgeving.”

BASF krijgt een plaats in de Walk of Sustainability aan de voet van het Havenhuis, naast de vorige winnaars Ecluse  (2016) en CMB (2018). Naast BASF waren ook Deme en HyTrucks genomineerd voor de award; Deme met een programma rondom veerkracht en weerbaarheid tegen stress en Hytrucks, een samenwerking van Air Liquide, DATS 24 en Port of Antwerp, met vrachtwagens op waterstof.

Sustainability Trend Report in een nieuw jasje
Samen met de uitreiking van de award werd ook het nieuwe Sustainability Trend Report gelanceerd. Centraal staan de gezamenlijke duurzaamheidsinspanningen van het havenplatform in het kader van de SDG’s. Het rapport is dit jaar voor het eerst volledig digitaal: Sustainability Trend Report. Hierdoor kan het rapport continu geactualiseerd worden. Het rapport geeft, aan de hand van cijfers en grafieken, een kritische en objectieve analyse van de duurzame inspanningen in de haven van Antwerpen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *