Kalmthout pakt uit met gevarieerd programma voor opening toeristisch seizoen 2023

op stap met een gids ©gemeente Kalmthout

Ook dit jaar luidt gemeente Kalmthout het nieuwe toeristische seizoen feestelijk in. Op zondag 16 april 2023 pakt de gemeente uit met een gevarieerd programma voor jong en oud. Van 10-17 uur kan je op verschillende locaties in de gemeente terecht voor een unieke combinatie van zowel cultuur als natuur.


“Wie Kalmthout zegt, zegt in één adem Kalmthoutse Heide”, vertelt bevoegd schepen Sandra Hoppenbrouwers. “Onze natuur is nationaal én internationaal bekend. Toch is er meer dan alleen het Grenspark of het Arboretum: onze gemeente heeft immers nog heel wat andere troeven. Die zetten we bij de start van het toeristisch seizoen graag in de kijker. Jaar na jaar zien we onze bezoekersaantallen stijgen en vinden duizenden (dag)toeristen hun weg naar onze mooie heidegemeente. Voor de aftrap van het toeristisch seizoen 2023 pakken we dan ook graag uit met een bijzonder uitgebreid programma.”
Met een grensoverschrijdende fietstocht van 27 km stellen we het natuurgebied ‘Klein Schietveld’ centraal. Dit prachtige gebied vormt de mooie groene buffer tussen Brasschaat en Kalmthout.

Kotje der Herinnering”, ©gemeente Kalmthout

Daarnaast ben je ook welkom op verschillende locaties in Kalmthout:
– Op bezoek bij de Heikneuter Frans Jochems: de Heikneuter 2019 stelt zijn ‘kotje der Herinnering’ gratis voor je open. Ontdek er de wondere wereld van de voorbije generaties! Samen met de vrijwilligers van Toerisme Kalmthout klink je met de Heikneuter op het nieuwe toeristische seizoen. 
– Landgoederen in de Kalmthoutse Heide: gids Peter Van Looveren neemt je mee in de geschiedenis van de landgoederen op de Kalmthoutse Heide. 
– Wandeling naar de Heldin & Heuvel: gids Hans Geldhof laat je kennismaken met de echte heldinnen van WO I en Heuvel aan de rand van de Kalmthoutse Heide. 
– Cultuur en natuur tussen de rietvelden: natuurgidsen Jan Ingelbrecht en Marieke de Haan nemen je mee naar De Maatjes in Nieuwmoer. Geen reservatie nodig! Start: 10 uur hoek Kerkstraat/Wuustwezelsteenweg.
– Plantendag Arboretum Kalmthout: Kom planten kopen bij de allerbeste kwekers op de plantenmarkt voor één dag, middenin de tuin van Arboretum Kalmthout. 
– Doe de striptour in het Suske en Wiske Museum: ga op Striptoer in de oude villa van Willy Vandersteen en ontdek wat je allemaal nodig hebt voor het maken van een goed stripverhaal. Niemand minder dan de tekenaar zélf neemt je mee door 9 kamers en geeft tips en uitleg. 
– Maak een wandeling in het Klein Schietveld: klein in naam, maar groots in natuur. Het Klein Schietveld wordt ‘klein’ genoemd omwille van de nabijheid van grotere broer Groot Schietveld, maar schijn bedriegt… Het militair domein is deels toegankelijk en je kan er prachtig wandelen!
-Toeristentreintje, dé ideale verbinding tussen alle locaties: vanuit station Heide zal het toeristentreintjes treinreizigers tot op alle locaties in Kalmthout vervoeren tussen 10 en 17 uur.
Info: Visit Kalmthout, Putsesteenweg 131, 2920 Kalmthout, 03 666 61 01, visit@kalmthout.be, www.kalmthout.be/ots2023

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *