Kalmthout opent toeristisch seizoen

toeristisch seizoen kalmthout
Op zondag 27 april 2014 viert Kalmthout de 10u-17u jaarlijkse opening van het toeristisch seizoen. De gemeentelijke dienst voor toerisme (foto) biedt een schat aan actuele informatie over toerisme en recreatie in de streek en gunt je een blik op het zomerseizoen. Het gemeentebestuur biedt een infokantoor aan vol publicaties en streekproducten. De nieuwe fietsknooppuntenkaart van de Antwerpse Kempen en het lokale Bossiebier zijn de laatste aanwinsten. Het vernieuwde Bijenteeltmuseum is op zondag 27 april gratis toegankelijk. De kinderen knutselen een bij op een steeltje en krijgen een plantje mee naar huis, met dank aan Philippo Rozen. Ook De Vroente staat een hele dag klaar om natuurliefhebbers te ontvangen. En het Suske en Wiske -Kindermuseum viert de Erfgoeddag met als thema Grenzeloos en biedt een gratis museumparcours aan.
Net zoals vorig jaar zet de gemeente voor de zondagstoeristen in augustus een pendeltreintje in dat reizigers van de stationsbuurt van Heide tot aan de Kalmthoutse Heide brengt en terug. Deze rit kan je al eens uitproberen op 27 april. Voor wie Kalmthout wil bezoeken met het openbaar vervoer bestaat er nog een tip: Stappen tussen Staties. Dit is een aantrekkelijke wandelroute van 7 km op knooppunten, die de toeristische hoogtepunten van Kalmthout aandoet zonder dat de wagen van stal wordt gehaald. Gratis routebrochure te verkrijgen in het toeristisch infokantoor.
De bij is populair maar heeft het moeilijk. Gelukkig beweegt er heel wat rond het ijverige zoemertje. Natuurpunt heeft de wilde bijen, wespen en vlinders die rond het bezoekersgebouw De Vroente/ Bijenteeltmuseum leven, in kaart gebracht. Die studie leverde mooie resultaten op voor de heiderand en zet mensen ertoe aan om te kiezen voor nectargevende planten, zodat het bijenbestand gewaarborgd blijft. In samenwerking met de gemeente bouwt Biegilde Kalmthout een slingerlokaal in het Bijenteeltmuseum. Het lokaal staat ten dienste van imkers in opleiding. Er worden deze zomer demonstraties honing slingeren gegeven. En dit milde lenteweertje kondigt een BIJzondere zomer aan. Onder dit thema werkt De Vroente activiteiten uit voor groot en klein.
Tal van activiteiten kaderen dit jaar in de herdenking van De Grooten Oorlog. In Kalmthout en Essen kan je onder andere deelnemen aan een themewandeling (gratis op 27 april) of fiets de themaroute Den Doodendraad (officieel inrijden op 27 april). Meer info in het artikel hierboven.
www.kalmthout.be/toerisme – toerisme@kalmthout.be – 03 666 61 01

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder