Kalkoenrijders vieren hun nieuwe ‘KO’ning

STABROEK – Traditiegetrouw rijden op paaszaterdag de kalkoenrijders van café De Klok uit. 31 strijdlustigen kwamen s’ ochtends samen aan café Valentina, waaruit te voet en te fiets vertrokken werd op een tocht langs verschillende Stabroekse horecazaken. Alle leden werden vervolgens ontvangen door uittredend koningin Tinne Van Oevelen die de aanwezigen nog een laatste maal trakteerde alvorens ze ’s namiddags kroon en mantel zou moeten inleveren. Nadien werden de kalkoenrijders uitgenodigd op een middagmaal in de chalet aan TC Stabroek. 

Thomas Franck en Ko Wongphrom reden voor de eerste maal mee en werden dan ook gedoopt door kersvers doktoor Roel Vanderhoudelingen voor ze door de groep werden opgenomen als volwaardige kalkoenrijders. Na een passage in café ’t Zwart Schaap steeg de spanning en waren de deelnemers klaar om de strijd aan te vatten.

Bij aankomst stonden reeds enkele supporters de kalkoenrijders op te wachten en tijdens het rijden stond de hangar achter café De Klok vol met toeschouwers. Uitbater van De Klok Jerry Adam had dit jaar barvrouw Ine Balthazar opgeroepen als mede-omroepster en samen brachten ze verslag uit van heel het gebeuren terwijl ook de vele sponsors werden afgeroepen.

Rond 17u begon het net te kraken en werd het duidelijk dat de strijd zijn finale naderde. Nadat het net het begaf, kwamen er nog enkele deelnemers onder luid gejoel onderdoor, het kopke brak echter niet. Het was wachten tot Ko Wongphrom in zijn eerste deelname meteen onder de blote nek mocht rijden en met een ferme snok de kop meepakte. Hij werd onmiddellijk rond de nek gevlogen door de andere ruiters die hem met felicitaties overlaadden. Zijn nieuwe bijnaam King KOng was dan ook onmiddellijk geboren.

Ko is zelfstandig loodgieter en speelt ook bij de voetbalploeg van FC De Klok en bij de 3de ploeg van KSK Nieuw Stabroek. Ko heeft Thaise roots en we hebben ons laten vertellen dat zijn mama overheerlijke loempia’s en kipsatés kan maken. Misschien een ideetje voor op het koninguithalen volgend jaar.  Na afloop van het rijden werd de nieuwe koning nog tot in de vroege uurtjes gevierd in café De Klok waar DJ Marcus voor de nodige dansklassiekers zorgde.

M.D.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *