Kalkoenrijden te Hoevenen


Op zondag 2 juli, vindt de 2de editie plaats van het heropgerichte ‘kalkoenrijden’ aan den Ouden Bareel in Hoevenen.Vorig jaar, werd op initiatief van uitbaatster Els Kloeck, samen met enkele andere enthousiastelingen, het evenement dat in de vroege jaren ’90 reeds had plaats gevonden, weer nieuw leven ingeblazen. Een deel van de deelnemers van weleer, haalden hun stalen ros weer van onder het stof en aangevuld met nog enkele vaste stamgasten, waren de kalkoenrijders van Hoevenen na een pauze van meer dan 20 jaar weer vertrokken.
Ook dit jaar zullen er 25 ‘ruiters’ strijden voor de felbegeerde kalkoenenkop, onder hen 3 nieuwelingen, namelijk Marco Van Ende, Koen Cassimon en Kim De Vresse. Het nummer 24 zal uit respect voor de jammer genoeg veel te vroeg overleden Ralph Daems, open gelaten worden.
Omstreeks half 10 komen ruiters, met uittredend koning Serge Eyckmans op kop, samen en wordt er een rondgang door het dorp gedaan, waar er bij enkele herbergen halt zal worden gehouden. Rond 15 uur zal dan de eigenlijke strijd losbarsten.Rudi Jansegers zorgt voor het afroepen van de sneeuwbalpremies en het aanmoedigen van de ruiters.Verwacht wordt dat de kop er rond 17u30 af zal zijn. Nadien zal er naar alle waarschijnlijkheid nog stevig nagepraat worden en zal de nieuwe koning nog een lange, maar mooie feestavond tegemoet gaan.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *