Kabeljauwpolder krioelt van de witte reigersIn de Zandvlietse Kabeljauwpolder, krioelt het de jongste tijd van de witte reigers. Bewoners van de Zandvlietse Hoek telden er vorige week een zestal. Gisteren waren er al meer dan twintig. Het was niet gemakkelijk om een foto te nemen want deze soort is bijzonder schuw. Volgens kenners in Nederland is de aangroei van de witte reiger de jongste jaren enorm.
Zoals de blauwe reiger (waarvan er nog een honderdtal zijn in het Reigersbos te Berendrecht) voedt de witte soort zich met vissen, kikkers, en kleine zoogdieren. Overnachten en nestelen doen de witte reigers, gezamenlijk in bosjes. Raf Merveille, de uitbater van taveerne “De Leeuw van Vlaanderen”, meent dat deze soort veelal overwintert in de polders. “In de Kabeljauwpolder zijn er enkele bomen waarin ze overnachten tijdens de maand oktober. Het wemelt hier trouwens van allerlei water- en roofvogels in dit seizoen. Zij vinden voedsel op stoppelvelden en omgeploegd land.”
 De witte reigers in de polder zouden ook in de Putse bossen en in de buurt van de Kalmthoutse Heide verblijven om er nesten te bouwen en voor het nageslacht te zorgen.
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *