Jubileumwandeling: 100 Jaar Station Heide

In 2011 blaast het charmante station van Heide maar liefst 100 kaarsjes uit. De trein bracht alle pioniers naar Heide. Kunstenaars, toeristen, villabewoners, zandarbeiders, … zij stonden mee aan de wieg van de wijk Heide.
Een korte wandeling met gids laat je toe een reis in de tijd te maken, toen hotels en herbergen werden gebouwd, er een bloeiende joodse gemeenschap ontstond en vele bezoekers een ongekend mooie natuur ontdekten.
Maar je zal ook vernemen welke veranderingen het spoor met zich meebracht. Niet alleen nieuwe mensen, maar ook transport van grondstoffen veranderen het beeld van de streek. Zand, hout en bakstenen werden op wagons geladen en massaal naar Antwerpen gevoerd. Met andere activiteiten kwamen steeds andere bewoners, ook nu nog.
Aansluitend kan je een kijkje nemen in het stationsgebouw zelf waar een tentoonstelling over station en Suske & Wiske is opgebouwd.
Ontdek het allemaal op deze rondleiding en schrijf je nu in!
Datum en uur: zondag 5 juni van 14u tot 16u
Inschrijvingen: Dienst Toerisme Kalmthout, tel 03 666 61 01, toerisme@kalmthout.be – Start: station Heide – Deelname: is gratis.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *