Journalisten van de toekomst doen ervaring op met ’t Polderke

De leerlingen van De Beren kregen tekst en uitleg over het beroep van journalist


BERENDRECHT – De leerlingen van de stedelijke basisschool De Beren kregen woensdagvoormiddag 26 april, het bezoek van onze journalist Erik Vandewalle. “Toen juf Bianca me vroeg om tekst en uitleg te komen geven over het beroep van journalist, moest ik niet lang nadenken. We spraken af op een woensdagvoormiddag en ik bracht voor alle leerlingen het laatste nummertje van ’t Polderke mee. Een attentie voor de kinderen en meteen een insteek om het te hebben over journalistiek”, zegt Erik Vandewalle.


Juf Bianca: “In het vierde leerjaar staat het thema over nieuwsgaring en kranten op het programma. Natuurlijk leg je dat als leerkracht eerst uit aan de leerlingen. Maar de meerwaarde zit natuurlijk in het bezoek van een ervaren journalist. Op voorhand hadden de leerlingen een hele reeks vragen geformuleerd.”


Het hebben over kranten en magazines mag in een vierde leerjaar natuurlijk niet enkel theoretisch zijn. “Tijdens zo’n klasbezoek krijg je als journalist de kans om de leerlingen mee te nemen en te laten proeven van hoe het is om nieuws te brengen. De meeste leerlingen kennen ’t Polderke, enkelen hebben een abonnement. Naast de papieren versie, kende de meerderheid van de leerlingen ook de website van ’t Polderke. Hen beloven dat er zo vlug mogelijk ook een verslagje op de website zou verschijnen, lokte enthousiaste reacties uit.”
(erva)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *