Jos-dag Augustyns te Brasschaat

Dienstencentrum Maria ter Heidehove in Brasschaat heeft centrumverantwoordelijke Jos Augustyns feestelijk uitgewuifd afgelopen dinsdag 22 maart. Er waren ruim 100 genodigden aanwezig. OCMW-voorzitter Bart Brughmans  hield de feestrede. Augustyns begon destijds als klinisch laborant in het oude Vesalius-ziekenhuis, 37 jaar geleden. Hij is nu net 60 jaar.
Op 23.3.95 werd hij herbenoemd als dienstencentrumleider. Brughmans schetste Augustyns als een self-made-man. Inderdaad:  Jos begon met weinig of niets maar groeide samen met een hele hoop vrijwilligers. Vooraf had ook vrijwillige medewerker en muzikant Louis Erreygers in dichtvorm een beeld opgehangen van een afscheidnemende centrumverantwoordelijke. Augustyns was duidelijke ‘emotie-vol gepakt’.
Dat was ook te horen in zijn afscheidsrede: Jos: ‘Ik  werkte met vooral senioren, maar toch wil ik hen niet oud noemen. Het zijn mensen met een goedgevulde rugzak en veel ervaring… Dank ook voor de jarenlange onvoorwaardelijke en trouwe inzet.’
Augustyns werd nadien  met geschenken bedolven. Zeer treffend was een schilderij-evenbeeld dat Louis Ereygers mocht ontplooien. De Jos stond er verstomd bij…
Meteen is een volwaardige opvolging een feit. Men  heeft gezocht in eigen  OCMW-rangen en ook gevonden. Zoals we reeds weken geleden, in primeur bekendmaakten is Hilde Bleyenberg, 41 jaar, Kapellen, maar afkomstig uit Stabroek, een goeie opvolgster.
Geboren op 13 juli 1967, owee… toen stierf Tom Simpson op de Mont-Ventoux in de Ronde,  werkt ze sedert 1998 voor het OCMW-Brasschaat. Hilde heeft 2 kinderen, jonge en meisje,  en werkte vooral voor de sociale dienst. Ze is trouwen s een trouwe lezer van ons magazine De Polder.
Een reuze receptie sloot een heerlijke Jos-dag       erjee

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder