Jorre Van Gorp, brillenontwerper in spé

Jorre Van Gorp uit Stabroek heeft meegedaan aan de wedstrijd van Vingino voor het ontwerpen van een leuke, originele bril.
Uit de vele inzendingen werd hij als enige Belg geselecteerd en dingt zo mee naar de hoofdprijs. Bovendien gaat het ontwerp echt in productie.

Jorre Van Gorp, zit in het 3de leerjaar in de Sint Catharinaschool in Stabroek. “Mijn favoriete hobby is piano spelen. Ik doe dit nu nog maar het eerste jaar, maar de piano is mijn passie.Toen ik in het tweede leerjaar zat, kreeg ik te horen van de oogarts dat ik een rustbril moest dragen, ik vond dit echt niet leuk ! Eén jaar later moest ik bij de oogarts op controle en ik had me er zo op verheugd dat mijn oogjes verbeterd zouden zijn en ik geen bril meer hoefde. Maar helaas waren mijn ogen niet verbeterd maar achteruit gegaan en ipv dat ik mijn bril kon opbergen in de kast,… moest ik hem nu continue op mijn neusje laten staan. In het begin vond ik daar echt niks aan en dik tegen mijn zin ging ik naar Optiek Tessens in Stabroek om een nieuwe bril. Daar lagen wedstrijdformulieren van Vingino om zelf je eigen bril te ontwerpen. De winnaar zijn bril gaat écht in productie bij Vingino!  Dat sprak me wel aan. En zo ik heb dus mijn eigen bril + brillendoekje gemaakt en deze tekening opgestuurd naar Vingino in Nederland!

Groot was zijn verbazing toen hij dan ook daadwerkelijk als enige Belgische inzending tussen de genomineerde zat. “Om te winnen heb je zoveel mogelijk stemmen nodig”, aldus Jorre. “Aan het begin van de wedstrijd waren we gestart met 18 genomineerden, vorige week zijn er hier 8 afgevallen en zijn we nu nog met 10 in de running, nu wordt er nog gestreden tot 22 juni ongeveer”. Jorre maakt een kans om de wedstrijd te winnen, momenteel staat hij op de eerste plaats! Maar stemmen blijft natuurlijk belangrijk.

“Er zijn al veel mensen die op mij gestemd hebben die ik niet persoonlijk ken, en langs deze weg wil ik dan ook iedereen die mij gesteund heeft ongelooflijk hard bedanken !”, zegt Jorre

Mensen die het ontwerp willen zien, en misschien eventueel nog een stem willen uitbrengen kunnen dit altijd doen via www.vinginoeyewear.com (bij het ontwerp staat de letter k vermeld, is een véélkleurig brilmontuur met een pianodoekje).

En misschien lopen er binnen enige tijd kinderen rond met het ontwerp, van de Stabroekse Jorre, op de neus.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder