Jorg Van Daele naar Art Symposium te Wenen

jorg
Van 3 tot 13 september 2014  vindt het 9 de internationaal art symposium “Àtelier an der Donau “ te Pöchlarn (Wenen /Oostenrijk ) plaats. Voor de 2de maal werd de Kalmthoutse kunstenaar/beeldhouwer Jorg Van Daele geselecteerd. Het is voor de eerste maal dat iemand 2 keer geselecteerd wordt, maar die eer viel Jorg ten deel.
Het wordt weer een boeiende editie met 30 deelnemers uit 17 landen waaronder: USA, Colombia, Egypte, Roemenië, Kyrgyzstan, Slovakije, Bulgarije …….. Daar als Belg aan mee kunnen doen is fantastisch. Er zijn 3 categorieën: beeldhouwen, grafiek en schilderen. Er moet ter plaatse een werk gemaakt worden, dat dan aan een internationale jury voorgelegd wordt. Het beeld moet in een korte periode vervaardigd worden  in blauwe hardsteen ( 200 cm x 25 cm x 15cm).   Het symposium gaat door in de geboorteplaats van Oskar Kokoschka en het symposium is dan ook ter ere van hem.
De 7 de editie heeft Jorg gewonnen maar voor de 2de keer winnen verwacht hij niet, gezien het deelnemersveld.
Er worden ook enkele uitstappen voorzien waaronder ontvangst en diner op het kasteel van Princess Anita Von Hohenberg die tevens ere president is van het symposium.
Meer info vind je op www.atelieranderdonau.at  of op www.jorgvandaele.be –  jorgagnes@scarlet.be of tel 0479519071 .

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder