Jonge sterrenkoks aan het werk


Vrijdag 17 maart 2017 werd een droom werkelijkheid voor de kinderen van klas F3, van het buitengewoon onderwijs Wilgenduin te Kalmthout. F3 is een klas binnen de type 2-werking van de school. Het gaat om 7 kinderen tussen 8 en 11 jaar oud met een ernstige mentale beperking. 
Op vrijdag mochten de leerlingen een echt restaurant uitbaten. Kris Bresseleers, chef-kok van Keienhof in Kalmthout, stelde haar hele restaurant ter beschikking aan de kinderen.
Na een vergadering, vorige week, met de chef-kok Kris, over de samenstelling van het menu kregen de leerlingen de opdracht om de bestellingen door te geven aan de leveranciers en moesten zij in de klas ook nog de uitnodigingen, tafelversiering, menukaarten, de taakverdeling .. in elkaar steken.  Op donderdag  16 maart, werden de hele voormiddag voorbereidingen getroffen in de keuken van het Keienhof. De zaal werd klaargemaakt en mooi versierd. Het enthousiasme van de leerlingen was duidelijk voelbaar. Op vrijdag 17 maart gingen  bij aanvang van de school de jonge koks onmiddellijk naar het Keienhof om de laatste voorbereidingen te treffen.  Om half 12 werd de kookploeg bediend door de obers van Keienhof om nadien om 12 uur zelf hun gasten, ouders, grootouders en leerkrachten te ontvangen.  De kinderen hebben het fantastisch gedaan.  In het gastenboek werden dan ook lovende reacties geschreven zoals:  “Jullie zijn de beste koks en obers ooit!” ” Wat een leuk initiatief. Het eten is super lekker en de bediening is top!! Jullie zijn allemaal echte kanjers!” “Lieve kinderen, het doet me héél veel plezier om te zien hoe goed jullie dit allemaal kunnen en doen.” “Knap gedaan, sterrenkoks!” “Het eten was geweldig lekker! Het restaurant was top! Dank jullie wel!” “Voor het eten een 10, voor gezelligheid een 10” 
En de kinderen vonden het zelf ook kei leuk! Enkele droomden ervan om later zelf chef-kok te worden. Wie weet!
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder