Jonge ruitertjes niet bang voor de regen

mini gans hoevenen


Zondagmiddag 17 augustus werd op het terrein van de Polderruiters te Stabroek het minigansrijden ingericht door enkele vrijwilligers die lid zijn van de Hoevense gansrijdersmaatschappij.
Na eerst lekkere frietjes en een curryworst gegeten te hebben trokken 35 jonge ruitertjes, tot de leeftijd van 8 jaar, rond 14 uur ten strijde. Op hun mooi versierde stalen rosjes reden zij hun rondjes onder de galg. Even werd wegens felle regen het spel stopgezet en konden de deelnemertjes een drankje nemen. Ook speaker Jimmy De Doncker, ging zijn keel smeren.
Na een korte pauze barstte de strijd los. Intussen regende het terug, maar dat hield de jonge ruitertjes niet tegen om met volle overgave het kopje proberen te bemachtigen. Rond 15.30 uur was de strijd gestreden en mocht Jarne Goedschalk het kroontje van kinderkoning opzetten. Dit was niet nieuw voor hen, vorig jaar  werd Jarne al koning bij het minigansrijden. Meteen werd hij op de stoere schouders van papa/snijmeester Dave geheven. Aan de kop hing een premie van 285 euro.
17 grotere kandidaat-ganzenrijders meldden zich daarna aan voor het serieuzere werk.  Ook daar werd er fel gestreden en kwam er al meer kracht en tactiek aan de pas. Daar werd Cis Van Linden koning. Cis is de broer van koningin van vorig jaar Sarah. dit heeft als gevolg dat hun vader Luc Van Linden de enige in hun gezin is die nog geen ganzenkop mee naar huis bracht.
Iedere deelnemer kreeg een mooi groen/geel petje en een medaille en werd bovendien nog getrakteerd op een lekker ijsje.
Jarne, 7 jaar jong,  is de zoon van Dave Goetschalk, afkomstig uit Kapellen maar jarenlang lid van de gansrijders van Hoevenen. De ganse namiddag wist Jimmy De Doncker, Hoevense koning 2012, aan elkaar te praten terwijl de  talrijke opgekomen sympathisanten en supporters  genoten van een biertje en frisdrank.  De flessen jenever die ze naar de Clariskes hadden gebracht,  hebben dit jaar niet geholpen; misschien volgend jaar eens een elexirke of een trappistje proberen of toch wat eieren Jimmy!
 
 
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *