Jochem Vermeulen: Vlaamse Kampioen 800 m

Jochem-800-m-KVV-15.08.2013-Heusden-Zolder
Tijdens het “Kampioenschap van Vlaanderen Cadetten en Scholieren” in Heusden-Zolder voegde Jochem Vermeulen van de Koninklijke Atletiekclub Kapellen (KAPE) in de 800 m een eerste Vlaamse titel toe aan zijn palmares. Robbe Van Riel pakte zilver bij het hinkstapspringen en Renée Eykens brons op de 400 m.
9 atleten van de Kapelse club namen deel aan dit “Kampioenschap van Vlaanderen”. De absolute uitschieters zaten dit jaar bij de cadetten-jongens. Robbe Van Riel verbeterde bij het hinkstapspringen zijn beste prestatie naar 11 m 83, goed voor de zilveren medaille. In het hoogspringen bleef hij ver onder zijn beste met 1 m 55 en een 12de plaats. Glenn Van Thillo ging voor de werpdubbel. Bij het speerwerpen eindige hij 12de met 38 m 96, met de discus zette hij met 37 m 88 en een 9de plaats een nieuw persoonlijk record neer. Jordi Richter finishte op de 400 m als 7de met een tijd van 58”67.
Absolute uitschieter in deze categorie was Jochem Vermeulen die met een nieuwe persoonlijke besttijd van 2’02”64 Vlaams kampioen werd en tevens zijn eigen clubrecord bij KAPE opnieuw scherper stelde.
Bij de scholieren moest Merel Folens al snel onverrichterzake terugkeren naar huis, nà een diskwalificatie op de 400 m horden. Renée Eykens had – na haar internationale avonturen op de 800 m – gekozen voor een “ongewoon” nummer. En ook op deze 400 m wist ze nog een Vlaamse medaille in de wacht te slepen. Met een tijd van 57”35 werd ze 3de, goed voor brons dus. Jolien Denis eindigde 9de op de 1500 m in 5’31”04, maar hield er wel een kwetsuur aan over.
De scholieren-jongens presteerden wisselvallig. Jeroen Gommers kon op de 100 m zijn besttijd nog lichtjes verbeteren naar 11”65, maar werd slechts 5de in zijn reeks. Bij het verspringen kwam hij met 5 m 72 uit op een 9de plaats. Pieter Van Hooydonckbllef met 49 m 09 bij het speerwerpen ver onder zijn jaarbeste en kwam als 6de uit in de eindstand.
Met goud, zilver en brons veroverden de atleten een medaille van elk kleurtje op dit kampioenschap.