Jochem Vermeulen: Belgisch kampioen indoor 800 m

Jochem---BK-800-m---27.02.2016
Tijdens het “Belgisch Kampioenschap Indoor Juniors en Beloften” in Gent werd Jochem Vermeulen van atletiekclub KAPE Belgisch kampioen op de 800 m bij de juniors-heren. Emma Van Laer haalde zilver op de 400 m. Een dag later zorgden Heleen Vermeulen en Lynn Beck op het “Belgisch Kampioenschap Indoor Cadetten en Scholieren” – in dezelfde indoorhal – beiden voor een zilveren medaille bij de cadetten-meisjes.
Het “Belgisch Kampioenschap Juniors en Beloften” werd ook dit jaar betwist op het ovaal van de Topsporthal in Gent. KAPE trok met twee junioren en één belofte naar dit kampioenschap. Jochem Vermeulen startte bij de juniors-heren op de 800 m als uitgesproken favoriet. Belangrijkste doel was dan wel de Belgische titel, maar de tijd die hij neerzette was fenomenaal. Een beetje solo klokte hij af in 1’52”08, meteen de beste jaartijd én de 6de Belgische indoortijd ooit in dit nummer gelopen in zijn leeftijdscategorie.
Bij de juniors-dames liep Emma Van Laer een schitterende 400 m, om in een tijd van 56”97 uiteindelijk als 2de te eindigen en de zilveren medaille mee naar Kapellen te brengen. Ze verpulverde haar besttijd op dit nummer en nestelde zich hiermee ook als 3de beste jaarprestatie indoor op de dubbele baanronde. Yannik Stevens – de enige belofte van KAPE op zaterdag – finishte 5de op de 60 m horden in zijn beste indoortijd van 8”77.
Een dag later trokken vijf cadetten en scholieren van de Kapelse club naar dezelfde atletiekpiste aan de Blaarmeersen in Gent voor het “Belgisch Kampioenschap Indoor Cadetten en Scholieren”.
Bij de cadetten-meisjes haalde Lynn Beck – met een tijd van 8”76 in de finale van de 60 m horden – de zilveren medaille binnen. Ook Heleen Vermeulen eindigde als 2de op de 800 m in een tijd van 2’18”53. Dubbel zilver bij deze cadetten-meisjes, dus. Lukas Maes liep bij de cadetten-jongens naar een 5de plaats op de 800 m in een tijd van 2’08”72, een persoonlijk record op dit nummer.
Lander Vermeulen deed er over dezelfde afstand – maar dan bij de scholieren-jongens – 2’02”53 over en kneep hiermee meer dan 2 seconden af van zijn vorige besttijd. Dit was ook goed voor een 2de plaats in zijn reeks. Tot slot spurtte Qendrim Jonuzi op de 60 m naar een 3de plaats in zijn reeks met 7”49 als eindtijd.
Eén weekendje indooratletiek leverde voor KAPE een kampioenstitel en drie zilveren medailles op en dit op het hoogste Belgische niveau. Meer info kan je vinden op de website van atletiekclub Kapellen: www.ackape.be