Jim Aarnouts zet in Middelkerke de kroon op het werk

In Middelkerke werden vorig zaterdag de laatste wedstrijden gereden voor het klassement van de Superprestige. In tegenstelling tot de profs,  waren er bij de beloften nog enkelen die kans maakte op de eindzege. Vooral Jim Aernouts en Lars van der Haar stonden met evenveel punten en deelden de leiding. Het kon dus niet anders of het moest een mooie en vooral spannende wedstrijd worden. David van der Poel nam de grote bende op sleeptouw net na de start. Lang duurde het echter niet. In een bocht ging hij wat te snel en slipte onderuit. Weg de koppositie en van dan af nestelde hij zich in het leidersgroepje waar naast de kanshebbers op de eindzege, ook Wietse Bosmans deel van uit maakte. We zagen zelfs de Kalmthoutenaar over de balkjes wippen wat niet iedereen kan.
Het leidersgroepje dat ontstond bleef lange tijd goed samen. Af en toe ging er weleens iemand in de aanval, maar die droeg nooit ver genoeg. Lars van der Haar, Jim Aernouts en Vincent Baestaens waren de drie tenoren die regelmatig het initiatief namen. Op twee ronden van het einde demarreerde Jim Aernouts en nam meteen een flinke voorsprong. Wereldkampioen Lars van der Haar probeerde nog in zijn wiel te komen, maar op dat moment kreeg hij wat last met de remmen en had hij in de bochten het erg moeilijk om naar Jim te rijden. De Sunweb-Revor renner ging fors door en voelde het wel aan dat hij voor de eindzege ging. Op korte tijd nam hij een onoverbrugbare voorsprong en stak zijn vreugde niet weg toen hij als glansrijk winnaar over de streep bolde. De dagzege bracht hem ook de eindzege op en dat was erg belangrijk.
“Dit is gewoon super” waren zijn eerste woorden. “Ik ben nu wel terug in topconditie, maar het was toch weer niet gemakkelijk om de zege te behalen. Lars van der Haar kloppen is erg moeilijk. Die is niet alleen wereldkampioen, maar ook Europees en Nederlands kampioen en heeft ook nog de wereldbeker gewonnen. Zo iemand achter laten is gewoon niet alledaags. Bij de verkenning had ik nochtans geen goed gevoel, maar in de wedstrijd liep het dan weer veel beter en dat is wel het belangrijkste. Volgend jaar start ik bij de profs en wordt dus ploegmaat van Kevin Pauwels en Klaas Vantornhout.” Wietse Bosmans is wat over zijn hoogtepunt heen wat de conditie betreft en werd tiende. David van der Poel volgde op de twaalfde plaats en Stef Boden werd dertiende.

Profs
Nys was vooraf al zeker van de eindzege, maar voor de tweede plaats kwam Kevin Pauwels en Niels Albert nog in aanmerking. Zoals meestal nam Zdennek Stybar een snelle start. Hij legde meteen de lat heel hoog. Niet iedereen kon het tempo aan. Kevin Pauwels voelde dat er een vroege afscheiding inzat en ging samen met Sven Vanthourenhout mee met de Tsjech. Nys keek van op afstand naar het leidesrgroepje. Tom Meeusen liet het drietal niet begaan en ging in de tegenaanval samen met Vantornhout, Wellens en Albert. Het drietal kon niet verhinderen dat ze mee vooraan kwamen en van dan af werd er poker gespeeld. Eerst ging Kevin Pauwels in de aanval maar werd weer gegrepen. Ondertussen waren we al halfkoers. Klaas Vantornhout, die bijna voor eigen supporters reed, voelde de druk van zijn sponsors en nam op korte tijd een grote voorsprong die hij kon behouden tot op de streep.
In het achtervolgende groepje balde Pauwels en Nys hun krachten en gingen in de tegenaanval. Nys kon het tempo van Kevin niet volgen. Pauwels ging alleen door en werd mooie tweede en verzekerde zich daarmee eveneens de tweede plaats in het eindklassement. Een mooie prestatie dat is zeker. Daar waren zelfs zijn toekomstige werkgevers heel blij mee. Voor Klaas Vantornhout was het zijn eerste zege van het seizoen. Het was van vorig jaar in Otegem geleden dat hij nog eens op het hoogste trapje van het podium had gestaan.
“Ik heb tijdens de wedstrijd niet met het klassement in mijn hoofd gezeten” verklaarde Kevin. “Ik heb zoals altijd alleen voor de zege gereden maar Klaas was te sterk vandaag. De conditie is zeker nog goed en dat heb ik altijd op het einde van het seizoen. Misschien liggen de omlopen me dan ook beter. Nu heb ik nog een belangrijke opdracht in Oostmalle waar ik Nys nog van de eindzege in de Gazet Van Antwerpen trofee kan houden. Moest dat lukken dan zou mijn seizoen helemaal geslaagd zijn. Als ik volgend seizoen evengoed kan doen als nu, dan zullen ze bij Sunweb-Revor wel tevreden zijn zeker”.
Tom Meeusen werd nog vierde door Stybar in de laatste rechte lijn nog achter zich te laten. Alleen Bart Aernouts moest vrede nemen met de twaalfde plaats en dat was voor hem niet zo goed. Bart was verleden week ziek en moest in Lille en Hoogstraten al aan de kant staan. Daardoor verloor hij natuurlijk veel punten voor het eindklassement zodat Tom Meeusen nog zevende werd en Bart achtste. Na de laatste wedstrijd in Oostmalle, treedt Bart in het huwelijk op 26 februari te Nieuwmoer-Kalmthout.

Nieuwelingen

Bij de nieuwelingen in Middelkerke kwam Mathieu van der Poel weer in actie en natuurlijk won hij zijn wedstrijd weer.
De profs konden zondag aan de slag in Lebbeke en het Nederlandse Heerlen. In België was het weer Nys die de wedstrijd won en waar Tom Meeusen weer vierde werd en Jim Aernouts een mooie zesde plaats behaalden tussen de profs. In Nederland bevestigde Kevin zijn goede conditie met een spurtzege tegen de Duitser Walsleben en Stybar. Bart Aernouts werd er vijfde. Voor Kevin was het zijn vijfde zege van het seizoen. Hij won een GVA-Trofeewedstrijd in Hasselt en Lille. Was de beste in de herkansingswedstrijd van het BK te Otegem en won de wereldbekerwedstrijd in het Franse Pontchâteau en spurtte nu het snelst te Heerlen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *