Dames 1 SKNS verliezen na een verdienstelijke partij

Vrijdagavond 11 februari,  dienden we ons te verplaatsen naar Kontich om te spelen tegen Rico Hubertus. Sinds SKNS deelneemt aan de damescompetitie (+/- 15 jaar), was dit de eerste maal dat wij deze verplaatsing moesten maken. Met een beetje zoeken kwamen we tijdig ter plaatse. Tinne VO had spijtig genoeg het einde van de parking niet gezien en beëindigde met de voorkant van haar wagen in de zandbak.
Om 20 uur startte de wedstrijd en vanaf het begin begon Rico ons doel te bestoken, maar paal en Anke konden de 1-0 vermijden. Halverwege de eerste helft kwamen onze dames in de wedstrijd. In de 20e minuut kregen we een hoekschop. Deze werd gekeerd in de voeten van Sophie die de bal mooi in de verste hoek van de goal draaide. Onze tegenstandsters hadden dit scenario niet verwacht en trachtten zo vlug mogelijk tegen te scoren. Telkens liepen ze in onze goed georganiseerde buitenspel. Spijtig genoeg moesten we de twee laatste minuten van de eerste helft twee goals slikken waarvan de tweede zuiver buitenspel was en niet gefloten werd.
De tweede helft hadden we nog één reserve. Martine moest wegens kwetsuur in de kleedkamer blijven. Na een kwartier werd het nog erger toen Tine DB bij een tackle haar arm en pols kneusde en niet meer verder kon. Door de serieuze inzet tijdens de eerste helft, zaten sommige speelsters al op hun tandvlees en er waren geen wissels meer. Tot de vijftigste minuut konden we de stand behouden en prikten wij af en toe eens tegen. Dan kregen we op vijf minuten tijd twee goals tegen. In de voorlaatste minuut werd de
5-1 gescoord. Juist voor affluiten kon Sandra op voorzet van Sarah de 5-2 scoren.
Op basis van de eerste vijftig minuten hebben onze dames een verdienstelijke match gespeeld.
Na de match kregen onze speelsters een extra oefening voorgeschoteld, namelijk Tinne haar auto uit de zandbak trekken. Spijtig genoeg is dit niet gelukt en moest de plaatselijke depannage hulp bieden.  Guy

PS: tijdens de match is er een nieuwe voetbalterm uitgevonden. De vriendschapsbal! Dit is een bal die na een ingooi teruggegeven wordt aan de tegenstander omdat zij de bal buiten getrapt heeft (fairplay) om een gekwetste te verzorgen.