Jeugdboekenmaand

KALMHTOUT – De maand maart staat bekend in Bib Kalmthout als de maand waar we uitpakken met een reuze plezant jeugdboekenfeest en allerlei workshops rond het thema van de Jeugdboekenmaand.

Omdat zulke zaken dit jaar niet mogelijk zijn, bedachten we DE FEEST-TAS. In dit tasje zit alles wat je nodig hebt voor je eigen feest: een reeks doe- en knutselopdrachten, een bladwijzer, recepten om je eigen feestdrankje en cupcakes te maken, een natje & een droogje, een kleine attentie én een GRATIS boekenbon voor onze Jeugdboekenmarkt die in de maand maart in ons Maria Rosseels-zaaltje doorgaat.  Je kan deFEEST-TAS ophalen aan de balie van Bib Kalmthout of Jeugdbib Nieuwmoer. We hebben 200 tassen gemaakt, OP = OP.

Jeugdboekenmarkt
Tijdens de Jeugdboekenmaand, van 1 maart tot en met 31 maart 2021 organiseert Bib Kalmthout een jeugdboekenmarkt in het Maria Rosseelszaaltje in de bibliotheek. De bib werkt met tijdslots van 15 minuten. Per tijdslot worden er maximum 2 personen van 1 bubbel toegelaten. Reserveer je tijdsslot HIER! Boeken, strips en jeugdfilms: 0.50 euro per stuk

Startshow
Op 1 maart opende de Jeugdboekenmaand met een feestelijke startshow, die je kon livestreamen. Wouter Deprez, Laura Janssens (Niet Nu Laura), Gerda Dendooven, Esohe Weyden en Kapitein Winokio trakteren je op een sprankelend boekenfeest. Kapitein Winokio stelt met zijn band in première het Jeugdboekenmaand-feestlied voor. Kan je op 1 maart niet meekijken? Geen nood, de show zal nog de hele maand te herbekijken zijn.Via deze link kan je de livestream volgen.

Ook met een luisterboek is lezen een feest!
Luisterpunt zorgt ervoor dat alle titels vanaf het 2de-3de leerjaar (en enkele titels van het 1ste leerjaar) voor kinderen met een leesbeperking ook als Daisy-boek verkrijgbaar zijn via de website van Luisterpunt.

​​​​​​​

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder