Jade Smits bereidt zich voor op het EK en de Olympische Spelen

HOEVENEN – In volle voorbereiding naar het EK en de Olympische Spelen heeft zwemster Jade Smits haar eigen Belgisch record verbeterd op de 50m rugslag. Op de Open Flemish Qualification Meet in Antwerpen zwom de 19-jarige uit Hoevenen een tijd van 28”66. Dat belooft voor het EK dat in mei plaatsvindt. Daarom gingen wij even langs bij Jade.

Wanneer iedereen op vrijdagavond een aperitief inschenkt om het weekend in te zetten, is Jade Smits bezig aan haar vijfde training van de week in het zwembad van Kapellen. Vijf zwemtrainingen, twee krachttrainingen bij toptrainer Ronald Gaastra en twee core stability-trainingen bij kinesist Paul Van Loon uit Putte. Dat is de sportweek van de 19-jarige uit Hoevenen. Goed voor meer dan 25 uur trainen per week. Het leven van een topsporter.
Na de training neemt Jade de tijd om met ons te praten over het afgelopen jaar waarin ze grote stappen heeft gezet. “Door Corona kon ik niet naar school en was er meer tijd voor te trainen. Door meer te slapen, kon ik beter recupereren. Dat kwam goed uit.”, zegt Smits. In augustus werd ze daar dan ook voor beloond. “Ik ben veel krachtiger geworden en daardoor kon ik in augustus voor een eerste keer het Belgisch record op de 50m rugslag verbreken.”

Het volledige verslag van onze reporter Joppe De Hert kan je lezen in ons Magazine De Polder nr. 5 van 5 maart 2021

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder