Jean Blaute op bezoek bij Mouterij Dingemans

Het succesvolle bierprogramma Tournée Générale belde in de persoon van Jean Blaute aan bij mouterij Dingemans aan het Laageind. Zijn vaste biercompagnon Ray Cokes was er eveneens bij. Begeleid door een filmploeg kwamen Jean en Ray opnamen maken voor de derde reeks Tournée Générale, die later op het jaar op Canvas wordt uitgezonden. Mouterij Dingemans produceert en levert naast de gewone mout ook gebrande mout. Die wordt over heel de wereld gebruikt voor het brouwen van speciale bieren.

Het is dan ook geen echt toeval dat Jean Blaute en Ray Cokes uitgerekend neerstreken aan het Laageind. “Het bierduo was vooral geïnteresseerd in het proces van het mout maken en in de invloed die het mout heeft op de smaak en het typische karakter van speciale bieren”, legt Karl Dingemans uit.

Ook nu wordt het geen wetenschappelijk programma, maar een ontspanningsreeks waarin bier in al zijn hoedanigheden centraal staat. “We hebben Jean en Ray wel voorzien van de nodige wetenschappelijke weetjes. Die kunnen dan op een ludieke Blaute-achtige manier worden verpakt tot een kijkbare aflevering”, aldus nog Karl Dingemans.

Er komt naar aanleiding van deze derde reeks ook opnieuw een Tournée Généralebier op de markt.  Met welke brouwerij Tournée Général deze keer in zee gaat en welk bier men wil produceren is nog niet beslist, of wilde Jean Blaute nog niet kwijt aan de familie Dingemans.

foto: Ray Cokes, Fons en Karl Dingemans, Jean Blaute en Jan Dingemans werkten samen aan Tournée Générale.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder