Japanse kerselaars bloeien uitzonderlijk vroeg


warme en zachte lentedagen zorgen voor spectaculaire wolken van kersenbloesem, in wit of alle tinten roze.
  Copyright: Arboretum Kalmthout

KALMTHOUT – Een vroege bloei bij de kerselaars is op zich niet zo vreemd, maar door het warme en natte winterweer nemen de Japanse kerselaars in Arboretum Kalmthout dit jaar een uitzonderlijke voorsprong van enkele weken. Wie verlangt naar de lente, kan nu al komen genieten van een eerste bloesemgolf en van de vele voorjaarsbloeiers in de arboretumtuin.  

Extra vroege bloei
In het voorjaar staat er altijd wel érgens een kerselaar in bloei in de tuin van Arboretum Kalmthout. De eerste kerselaar bloeit niet lang na nieuwjaar, maar het hoogtepunt van de kersenbloesems is normaal voor april. De bloeiperiode hangt af van de weersomstandigheden: hoe warmer, hoe vroeger de bloei. Precies wat er dit seizoen dus gebeurt, want de kerselaarsbloei is nu toch wel uitzonderlijk vroeg ingezet. Er lijkt geen houden meer aan: de knoppen van de kerselaars in de arboretumtuin staan op springen. Dus geven we nu al het startsein voor het bloesemfeest langs de grote collectie Japanse kerselaars van Arboretum Kalmthout.  

Bloesemroute in de tuin
De collectie van Arboretum Kalmthout bevat heel wat bijzondere, vaak zeldzame en oude exemplaren. Een uitgestippelde wandeling en routepijltjes in de tuin wijzen de weg langs de mooiste exemplaren. De route passeert ook langs andere lentebloeiers zoals de magnolia’s en de narcissen. Bezoekers krijgen bij hun toegangsticket een plattegrond en onderweg is er extra informatie waarom kerselaars zo goed vertegenwoordigd zijn in de tuin.  
Arboretum Kalmthout is elke dag open, ook op zon- en feestdagen, van 10 tot 17 uur.
De kerselaars bloeien nog tot eind april. Volg de routepijlen van de uitgestippelde wandeling in de tuin. Tickets en info www.arboretumkalmthout.be

Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout, België – T +32 (0)3 666 67 41 – info@arboretumkalmthout.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *