Jade Smits, Zoë Van Camp en Vrank en Vrij krijgen hoofdprijzen bij sportlaureatenviering

De sportlaureaten werden gevierd in Moorland te Stabroek

STABROEK – Op vrijdag 3 maart vond in de Moorland in Stabroek de viering van de sportlaureaten en -vrijwilligers plaats. Zwemster Jade Smits kreeg de trofee voor sportlaureaat 2023, Zoë Van Camp de jeugdtrofee en turnvereniging Vrank en Vrij nam de clubtrofee mee naar huis. Alle andere sportkampioenen en vrijwilligers werden ook in de bloemetjes gezet.

De beste sporters en sportclubs van Stabroek werden in Zaal Moorland gehuldigd. Voor hun prestaties in 2022 kregen ze een medaille of trofee van het voltallige schepencollege. Na alle huldigingen maakte de sportraad de genomineerden voor de sportlaureaten bekend.

Voor de hoofdprijs, sportlaureaat 2022, behaalden de dames van softbalclub Chicaboo’s de derde plaats voor hun Belgische en Europese titel. Amber Vertriest bereikte de tweede plaats. De tennisster van Tennis Club Stabroek werd eerste op de masters. De sportlaureaat van 2022 is opnieuw zwemster Jade Smits. Ze behaalde verschillende eerste plaatsen op Vlaams en nationaal niveau. Op dit moment studeert ze in Spanje, waar ze zich ook voorbereidt op de Olympische Spelen in 2024. Ze was dus helaas afwezig op de viering.

In de jeugdcategorie van de sportlaureaat behaalde de U15 van de korfbalclub in Hoevenen de derde plaats voor hun titel in de nationale competitie. De tweede plaats was voor Finn Vanwesenbeeck van Taekwondo Jeong-Sin. Finn werd in 2022 eerste op internationaal niveau en behaalde individueel en in groep meerdere zilveren en gouden medailles. Beide moesten ze hun meerdere erkennen in danseres Zoë Van Camp. In de hiphop-categorie werd ze Vlaams kampioen, 6x Belgisch kampioen en Europees kampioen.

Sportlaureaten: jeugcategorie

De turnclub Vrank en Vrij van Hoevenen mocht de clubtrofee mee naar huis nemen.

Na de viering van de laureaten zijn er nog enkele vrijwilligers van sportclubs in de bloemetjes gezet: Piet Callebert van Duivensport Stabroek, Wendy Somers van Karate Ookami Dojo, Roger Van De Weyer van Tennis Club Stabroek, Tinny Vernelen van FC Patro Hoevenen en Swa Lodewijks van WTC Hamburg.

De vrijwilligers werden in de bloemetjes gezet

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *