Jacques Driessens stichter van Autocars De Polder overleden

In het ziekenhuis te Brasschaat overleed op 17 maart Jacques Driessens die op 7 april 1938 geboren was op de Oude Kruisschans, een gehucht van Oorderen. Jacques (Lic Handels- en Financiële Wetenschappen) was de stichter van Autocars De Polder en gewezen nationaal  voorzitter Federatie Autobus- en Autocaruitbaters

Jacques Driessens in volle bedrijvigheid
Jacques Driessens in volle bedrijvigheid

.
Personenvervoer met bussen zat hem van jongs af in het  bloed. Zijn grootvader Jaak Driessens was destijds boer op de Kruisschans. Iedere morgen reed hij met een paardenkar vol verse klaver en hooi naar de stad om er melkboeren te bevoorraden die hun koeien in stadsboerderijen hadden staan. Op de terugweg sprongen werkmensen op de kar die gingen werken aan de in opbouw zijnde Kruisschanssluis. Daar zag Jaak Driessens brood in: hij kocht een kleine autobus en stichtte de eerste lijn Falconplein-Kruisschans. Zo werd autobus De Polder geboren. Zijn zoon Frans Driessens bouwde de zaak verder uit. Maar het was kleinzoon Jacques die na de oorlog aan de basis lag van een reusachtige onderneming. Zodoende werd hij  niet alleen afgevaardigd bestuurder van Autobus en Autocars De Polder maar ook van Hadep, De Duinen en het Antwerp Docks Hotel.
Nadat hij met pensioen ging trok hij zich terug in zijn woning te Brasschaat en kwam nog zelden buiten. Jacques die gehuwd was met Agnes Odenthal, had twee zonen Frank en Mark die evenwel niet helemaal in  vaders voetspoor stapten.
Jacques Driessens werd een vijftal weken geleden getroffen door een zware ziekte die hem velde. Hij wordt uitgeleide gedaan op woensdag 25 maart om 10 u 30 in de kerk van Sint-Antonius te Brasschaat waarna  bijzetting in het familiegraf te Brasschaat-Mariaburg. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *