Inwoners van Lillo legden samen voor het spaarpotje van Auguste

Auguste
Auguste,  is het pasgeboren zoontje van Karen Peuteman en papa Raf Laevaert. Auguste is nog maar enkele weken oud (geboren op 9 juni) maar alle inwoners van het dorp Lillo kennen hem al. “Onze kinderwens is uitgekomen en dan juist op een plaats waar weinig kinderen geboren worden” zegt mama Karen. “Afkomstig uit West-Vlaanderen hadden ik, of mijn familie, nog nooit van Lillo gehoord. Een goed jaar geleden kwamen we er toevallig terecht en waren meteen verliefd op een huisje op het Kazerneplein, dat te koop werd aangeboden. Ondertussen voelen we ons al echte Lillonaren.  Het verschil met ons vroeger appartement aan de drukke Boomsesteenweg, is enorm. Hier kan je een kind in alle rust grootbrengen”. Dat er in Lillo geen winkels, scholen of kinderopvang zijn vinden de ouders geen nadeel. “Stabroek en Berendrecht zijn maar op enkele minuutjes rijden en dat weegt niet op tegen de voordelen van te wonen in een groene omgeving waar kinderen nog op straat kunnen spelen. Auguste zal trouwens naar een Stabroekse onthaalmoeder gaan. Ook zullen we veel bezoek krijgen van andere kinderen uit de familie waar Auguste mee kan buiten spelen. Het toffe aan Lillo is het echte dorpsgevoel. Iedereen groet iedereen als je elkaar op straat tegenkomt of je slaat een babbeltje”. Papa Raf werkt bij baggeraar De Nul en de Schelde is zijn natuurlijke habitat. “Lillo is zalig om te wonen. We gaan ‘s avonds geregeld op de dijk wandelen om naar de lichtjes van de Schelde te kijken. Een sfeervol beeld”.
Een echt geboortefeest voor heel het dorp komt er voorlopig niet maar elke inwoner is welkom om een glaasje te drinken op de gezondheid van Auguste. “We kregen al veel positieve reacties, vooral van de buren”, zegt papa Raf Laevaert. “Alle inwoners hebben al samengelegd om een centje dat we op de spaarrekening van Auguste plaatsen. Als dank overwegen we om een dorpsdrink te organiseren in een tentje dat we voor onze woning optrekken”. FSE

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder