Inwoners gemeente Stabroek ruimen vuil op in Putte voor World Clean up Day

Zo’n twintig inwoners van de gemeente ruimde het vuil op in Putte

STABROEK/PUTTE – Zo’n twintig inwoners van de gemeente Stabroek ruimden op zaterdag 17 september het vuil op in de gemeente. Dat gebeurd in het teken van de World Clean Up Day waar de gemeente Stabroek al voor de vijfde keer aan deelnam. Voor deze editie ruimden de inwoners het vuil in deelgemeente Putte.

Het is de vijfde keer dat Stabroek deelneemt aan de World Clean Up Day. “Op die dag ruimt iedereen in de wereld het vuil op in de straten”, vertelt milieuambtenaar, Ruben Daelemans. “Voor ons is het de vijfde keer dat we meedoen. Elk jaar kiezen we voor een ander deel van Stabroek en nu is het de beurt aan Putte.”

Zo’n twintig inwoners ruimden het vuil op in Putte. “We wandelen drie routes af over heel Putte om al het vuil te rapen.” De inwoners verdelen zich dan ook over de verschillende routes en verzamelden aan de Huzarenberg. “Hopelijk vinden we zo weinig mogelijk afval. Dat wil zeggen dat de inwoners goed met het milieu omgaan.”

Bij de afvalzoekers was ook schepen van Milieu, Ludo Reyntjens (N-VA). “We proberen met de gemeente de straten zo proper mogelijk te houden en via deze weg de mensen te motiveren om zo weinig mogelijk afval achter te laten.” De World Clean Up Day is daarvoor het beste moment om dat aan te tonen. “Heel de wereld ruimt vuil op en met de gemeente zullen we daaraan blijven deelnemen.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder