Infomarkt werken hoogspanningsnet in districtshuis Berendrecht

Op donderdag 24 november wordt in het districtshuis Berendrecht-Zandvliet-Lillo een infomarkt gehouden over de werken aan het hoogspanningsnet (Brabo II) van Zandvliet tot Liefkenshoek langs de A12 tot Stabroek naar Lillo en het havengebied.Als beheerder van het hoogspanningsnet wil Elia met het project Brabo zorgen voor een zekere en duurzame elektriciteitsbevoorrading. De versterking van de bestaande 150 kV tot een 380 kV-hoogspanningslijn van Zandvliet tot Liefkenshoek langs de A12 maken deel uit van dit project onder de naam Brabo II.
Deze werken zijn noodzakelijk voor de verdere economische groei van de Antwerpse haven, maar ook voor een zekere en duurzame elektriciteitsbevoorrading in het hele land en zelfs West-Europa. De werken aan het traject langs de A12 starten midden 2018.

Het traject van Zandvliet tot Liefkenshoek werd eerder al voorgesteld tijdens een infomoment vorig jaar. De Vlaamse regering heeft het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) definitief vastgesteld op 1 juli 2016. Elia wil de inwoners van Berendrecht-Zandvliet-Lillo en Stabroek verder informeren over de stand van zaken tijdens een infomarkt.
De infomarkt heeft plaats in districtshuis Berendrecht-Zandvliet-Lillo, Antwerpsebaan 140, 2040 Berendrecht op donderdag 24 november doorlopend van 17u00 tot 20u00
Alle informatie over het project is ook terug te vinden op de website www.elia.be/brabo, op het e-mailadres brabo@elia.be of via het gratis telefoonnummer 0800 11 089.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder