Cantando brengt “To Cecilia, with love”

cantando_
Bij het vallen van de bladeren brengt Cantando o.l.v. Luc Anthonis hulde aan St.-Cecilia, patrones van muzikanten en zangers. Het leven en martelaarschap van Cecilia vormde door de eeuwen heen een inspiratiebron voor talrijke composities. De Engelse componist Benjamin Britten, geboren op de naamdag van Cecilia, volgde deze traditie met zijn Hymn to St. Cecilia, een toonzetting op een gedicht van vriend-dichter W.H. Auden.
Het verhaal van Cecilia blijft ook vandaag de dag actueel en voor iedereen herkenbaar. Daar waar mensen steun zoeken in moeilijke tijden, vinden zij vaak troost en kracht in muziek. Deze boodschap van hoop wordt weerspiegeld in het concertprogramma met werk van o.a. Schroyens, Esenvalds, Pärt en Tavener. Liederen over afscheid en smeekbeden om hulp worden afgewisseld met periodes van berusting en ingetogen sereniteit, om te eindigen in een vreugdevolle jubelkreet.
Dit hartverwarmende a capella concert vindt plaats op zaterdag 26 november 2016 om 20u00 in de St.-Lambertuskerk te Ekeren. Voor meer info en reservaties kunt u terecht op http://c-koren.be of telefonisch op het nummer 0493/07.93.09

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder