Inbrekers, vernielers en andere vandalen…

Indrukwekkend, de ellenlange lijst van onverlaten die het gemunt hebben op andermans bezit. Een volledig overzicht geven is omzeggens onmogelijk: we zouden pagina’s kunnen vullen!  Beperken we ons tot de meest frappante. Hier volgt de bloemlezing:
Een tuincentrum aan Ekeren-Leugenberg kreeg vreemd gespuis over de vloer.  Hadden die daar toch eventjes pech…! Weg met de kassa… die (gelukkig)  leeg was… Uit pure razernij sloegen ze dan maar een raam aan diggelen.
Liefst 2 geldladen met een buit van circa 1000 euro, ontvreemd uit het Gib, aan de Door Verstraetelei in Brasschaat. Het was de directeur die de diefstal ontdekte.
In de Bossaersstraat, Brasschaat-Maria ter Heide, werden uurwerken, portefeuille, gsm en een som geld gestolen. Werden de dieven hier bijna betrapt? Blijkbaar, want in een kleding-container iets verderop werd een gedeelte teruggevonden.
Ter hoogte van het gemeentepark in Kapellen werden dan weer 4 geparkeerde wagens fel toegetakeld. Nietsnutten verwrongen er ‘voor de pret’  ook de zijspiegels.
Tot liefst 4 maal toe (!) werden stevig in de grond geplaatste betonnen paaltjes, ook wel ‘Amsterdammers’ genoemd, door enkele  “Jerommekes” scheef op de bermen achtergelaten.  De lokale politie verwijst naar een groepje hang-jongeren’ die zich als krachtpatsers met zulke praktijken bezighouden. Het voorval gebeurde telkens aan de Max Hermanlei, niet zo ver van het kerkhof rustoord, Brasschaat.
En dan was er nog die Roemeense trucker, die blijkbaar dacht dat alles gratis  ligt te pakken!  Over zijn kledij had hij, bij snikheet weer, 2 shorts, een polo-pull en een hemd aangetrokken.  Onze ‘mannelijke mannequin’ paradeerde alzo doorheen de Decathlon vestiging aan de Noorderlaan op Luchtbal.  Ja natuurlijk werd ons ‘chauffeurke’ betrapt. Er zat niets anders op dan maar te bekennen. Ter plekke betaalde hij zijn aankoop en beloofde …’ dat het nooit méér zou gebeuren…!   Maar bij dat laatste heb ik toch mijn ernstige twijfel….         erjee.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder