Ik stap het af! haalt 22 miljoen stappen

Om mensen aan te zetten tot meer bewegen namen de OCMW-dienstencentra, de gemeentelijke sportdienst en de gemeentelijke toeristische dienst het initiatief voor Ik stap het af!  Het opzet was om gemiddeld 10.000 stappen per dag te zetten. Kinderen deden best 13.000 à 15.000 stappen/dag en senioren minstens 7.500 à 8.000. Een stappenteller hield alles bij. Het project liep van 18 juli tot en met 7 september.
43 enthousiaste deelnemers met een leeftijd van 10 tot 94 jaar stapten mee. Onder hen ook schepenen Luc Janssens en Ria Van Oncen, en enkele personeelsleden van gemeente en OCMW. Een extra stimulans waren vier geleide wandelingen met gidsen van de toeristische dienst. Ieder noteerde dagelijks zijn aantal stappen op een invulrooster. Alle deelnemers haalden samen zo’n 22.360.000 stappen.  
Alle deelnemers ontvingen op de slotdag op woensdag 7 september naast een drankje en een hapje een leuke sportieve T-shirt met als opschrift Sporten is gezond. Ze werden alleszins ook aangemoedigd om te blijven stappen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *